Sista höstdagen....

Idag är det sista dagen i novemer = att hösten är slut och att vintern börjar i morgon?? Lite svårt att fatta! Dels att tiden går så fort och att det absolut inte känns som om det skulle vara december i morgon!!?? jag hade mer känt det som om det va sista oktober idag!

Igår var det ju första advent, så det var dax att tända första ljuset i "staken". Mysigt mysigt!


Försat ljuset tänt!

Sen var vi en runda på Julskyltningen, det var lite ruggit, inte direkt kallt! Vi gick tipspromenaden....men inga vinnster i år! Förra året vann vi ett pris. Sen var vi och fikade.......semlor!! Japp, det va gott! Nu blir det ingen mer semla förrän nästa år! Kärleken bytte även till vinterdäck på min bil! Tack snälla för hjälpen! Så nu kan det börja snöa för min del utan problem :)


Säsongens första semla......men nu räcker det för i år!

Har även fått mina skor som jag beställt på Tradera från Hongkong, ett par röda jätte fina pumps ( ser nästan lika dana ut som skorna på min tatuering!). Kommer att passa perfekt till Jul & Nyår!


Visst är dom fina?
 
Ikväll blir det ett pass spinning och styrka och efter det en varm härlig bastu!! Tycker att jag har frusit hela dagen! Kan de va snö på gång?

Njut idag i morgon kan det va försent?!
Kram

Loppis

Igår var ju Pannan, jag och Kicki på loppis. Det hela började vid kl 10 men vi var där redan vid kl 8?!! Vilket va i tidigaste laget! men det stod på pappret att vi skulle vara där då så...... när vi hade packat upp alla våra saker/"bråte" så var det bara att vänta till allmänheten fick komma in i shoppa loss! Vilket dom inte gjorde!! tyvärr!
Panna o jag fick sålt för totalt 312kr!! Jippi! Dessa pengar gav jag till Panna så hon har lite mer shoppingpengar när hon åker upp till storasyster i helgen för att julshoppa.


Panna o Kicki

SaraFia har även denna helgen varit hemma på lite besök, mysigt, i första hand för att gå på dop hos Mattias syster i Karlskrona.Hon hade även med sig Ansgar, för han kunde ju inte vara hemma själv!


Ansgar myser i soffan....

Lördagskvällen tog vi det bara lungt! Vi var ju ganska trötta när vi kom hem i går em. Så det blev lite mat och sen soffhörnet. Kärleken skulle nattvandra i stan, så han stack strax efter 21 och kom hem kl 04 i morses, jättetrött!! Ellen stannade kvar här hemma hos oss.

Lite senare i em så blir det en lite Julskyltningsrunda, alltid lika mysigt! Synd bara att det inte är lite snö, det hade gett mer stämning!

Njut av dagen!
Kram

Nystädat

Så var det helt plötsligt fredag kväll.....vart tog den här dagen vägen?? Visst, jag har hunnit med en hel massa idag, förutom att ta det lungt!
Gick upp i vanlig tid, käkade frukost med Pannan innan hon stack till skolan. Sen satte jag i gång att plocka iordning här hemma, var iväg och slängde glas och plast odyl...alltid lika skönt att få iväg det. Blev även bjude på förmiddags fika hos Kärleken på jobbet, smörgåstårta. Det är svårt att tacka nej till!
När jag kom hem igen var det dax att städa......mattor, filtar, kuddar, allt åke ut för vädring på balkongen, medans jag dammade av, dammsög och svabbade golven.


Julgardiner och stjärnan på plats i köket.



Sen var det dax för lite lulllull...blommor o så.


Vita hyacinter......luktar ju så gott när dom slått ut!

Imorgon lördag är det dax för loppis. Vi hämtar Kicki halv åtta för att åka in till stan. Så har ni vägarna förbi Vattentorget, så är det bara att kika in! Kanske kan ni göra nått fynd?

Nu är det dax för sängen, är ganska trött nu! Det blir ju en låååång dag i morgon oxå!

Natti natti o sov så gott!
Kram

Torsdag

Då har man jobbat färdigt för den här veckan!! Härligt! Jag har nämligen tagit ledigt i morgon fredag... Tyckte att jag behövde det :) Behöver ängna mig åt hemmet, få det städat och advents pyntat, för det är ingen annan som gör det! Men jag kan iofs tycka att detta är roligt, när man känner för det, och det gör jag nu! Få upp stjärnorna i fönstren så det lyser upp.
Har varit ute på Lundens idag efter jobbet och köpt lite jul blommor, hyacinter och julstjärnor.



Imorgon fredag kommer SaraFia hem igen och hon har med sig Ansgar, bara över helgen men ändå, jättekul! Dom skulle ner hit på dop och Ansgar kan ju inte vara hemma i storstan själv?


Världens gosigaste katt, Ansgar!

Nu ska jag strax i väg och ha spinningen,har min "grupp" i kväll. Känner av lite efter löpningen i går, har lite ont i benen/höfterna. Måste nog köpa mig nya löpar skor? Men jag tycker att det är skönt när det känns att man tränat!
Efter träningen så kommer Kärleke hit, det är så mysigt när han är här!

Ha det gott i kväll!
Kram


Grått grått och grått....

Idag är det lika grått, ruggit och tråkigt väder som det varit den närmaste tiden!! Önskar att det kunde vara lite ljusare så man vaknar o piggnar till lite på dagarna istället för att gå som en sömnig sombie genom dom vakna timmarna!


Hur kul är det att se detta hela dagarna????

Nu ska man ju visserligen plocka fram stakar o stjärnor till helgen och det kommer ju att lysa upp lite.... men jag är rädd för att det inte räcker? Jag vill ha riktigt ljus! Men om mindre än 1 månad så vänder det!! och det börjar blir ljusare igen, vi går mot rätt håll! :) Jippi!!

På fredag tänkte jag fixa till lite adventsfint här hemma, plocka fram stjärnorna köpa lite blommor och pyssla till det lite allmänt. Får inte glömma att köpa adventsljus till staken....

Ha det gott i höstmörkret!
Kram


Hur går det med rummet??

För ungefär 2 veckor sedan utlyste jag ju en tävling om det var så att Pannan kunde hålla iordning på sitt rum eller inte? Nu har det gått ett tag och hittills så har hon hållt iordning, med lite grymtande i mellan åt....att hon har en för liten garderob! Men det är ju faktiskt inget jag kan göra något åt? Efter helgen och med rummet fullt av syskon som har sovit där..... så är det lite stökigt! Men detta har hon lovat att fixa idag!? Så det är bara att vänta o se vad som händer?? Annars får vi se vem som ligger närmast till hands att vinna?


Så här ska det se ut på Pannan´s rum!

Ikväll ska jag "leta fram" grejer som jag o Pannan kan sälja på loppis i helgen. På lördag har vi nämligen hyrt ett loppis bord på IOGT-NTO vid vattentorget, tillsamman med Kicki o Johanna, för att bli av med lite bråte! Det ska vara en loppis och sammlarmarknad där mellan kl 9-15. Så har ni vägarna förbi.... titta gärna in o se om ni kan göra några fynd?! Har lovat att Pannan ska få hälften av förtjänsten eftersom hon åker till Stockholm och storasyster om 1vecka, och åker man dit måste man ha pengar så man kan shoppa loss!! eller hur?

Ha det fortsatt bra idag!
Kram

Nu vill vi ha ljus!

Fy tusan va mörkt o ruggit det är ute! Igår måndag, blev det ju inte ljust på hela dagen och troligen inte i dag heller? Hellre att det är en massa snö, det lyser ialla fall upp! eller varför inte SOL!! Så fort det är sol nu, denna årstiden, så känner man hur man verkligen behöver den, ljuset och värmen! man ställer sig ute o bara njuter med ansiktet vänt mot solen!


Det här är ju alldeles lagom med snö och sen en SOL från en blå himmel!

Tänk att det är dax att plocka fram stjärnor och stakar till helgen! Gå på julskyltning, dricka glögg och lyssna på julmusik! och att det bara är 1 månad kvar till julafton idag!! Jag hänger nog inte riktigt med där? Själv är jag kvar i oktober!!


Snart är det dax att skicka julkort oxå!!!

Igår jobbade jag alldeles för mycket, var på jobbet redan innan halv 7 på morgonen!! Har fullt upp och vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja?? känns lite frustrerande! Men jag avslutade dagen med ett träningspass, först spinning och lite styrka och sist en varm bastu efter duschen.......så härligt!! Väl hemma var jag vrål hungrig, så det fick bli en smothie och en kopp te i soffhörnet. Pannan hade bakat en jätte god choklad kaka, så det blev en sån oxå!! :) Sen kom Kärleken som oxå tog en bit kaka! Tack Pannan, den va jättegod!

Minns gårdagen
Dröm om morgondagen
Lev idag!

Ha en underbra dag!
Kram

Party party

I lördags var det då dags för födelsedags party! Ett glatt gäng, ca 45 pers, kom till Bowlinghallen, där vi höll till. Vi skulle "fördriva" tiden med 4 kamp, mat, dans och trevligt sällskap! Tiden bara "rann" i väg och tiden gick, som vanligt, jättefort! Rätt som det var va det dax att gå hemmåt......men vem ville det?? Vi fortsatte till Mickes Funhouse, för lite efterfest!! så framåt 03 tiden gick vi hem för att få någta timmars sömn!


Gästerna bjöds på champange när dom kom


Sen var det genomgång av regler inför 4 kampen....


vi spelade biljard....


....bowling....


...kastade pil...


... och hästsko.


Åt en god tacko buffé!!

Sen var det party party.......


SaraFia med glitter cider


Fam Erliksson med Micke och Tom....som oxå gillar korv!


Party ögon på....!!


 Party pinglorna och linslusen... ha ha ...

  
Emil och Martina                              Erik och karin och lite av Ellen


Syskonen Eklund-Lundgren


Mina bästa vänner Kicki o A-C

Efterfesten fortsatte sedan i Mickes Fun House


Det tog ett tag innan det blev varmt

Framåt 3 tiden var vi lagom trötta...och gick hemåt för att få några timmars sömn!! Gäsp!
Men det var klart ett kanon party kalas!!
Tack alla som var där och gjorde detta till en kanon kväll för Kärleken!

Njut av livet, det går inte i repris!!
Kram

 

 


Allergi!!

Nu har jag fått reda på vad det är jag är allergisk mot! Fick ett brev på posten igår där det stod att jag var allergisk mot kvallster och damm!! Hur kul är det på en skala mellan 1-10?? -5 kan jag säga. Men visst det kunde varit värre!?

Hur "mysig" kan dessa vara???? *Urk*

Men jag tycker att det är så "äckligt" med dessa små djur. Jag vet att dom finns överallt, men just nu blev det så "verkligt"? på nått sätt?! Så igår så blev det storstädning av sängen, ut med täcken för vädring (vilket jag iofs alltid gör när jag byter lakan) dammsugning och dammtorkning. Sen ska man ju ha svalt i rummet, för då trivs dom inte. Jag brukar ha svalt i sovrummet, men just nu har jag iskallt!! ha ha.... fönstret stod öppet hela kvällen....så de va gott att krypa ner under täcket!
Tänkte att jag skulle ringa och kolla hur jag gör med allergitabletterna? hur jag ska äta dessa, om jag ska fortsätta eller om det är nått annat jag ska tänka på? Men samtidigt är det skönt att få reda på vad det va! och att jag inte va förkyld hela tiden som jag trodde!

Tjingeling & Kram


Fredag

Fredag sista arbetsdagen för denna veckan! Fattar inte att tiden går så fort? Det är måndag sen blir det torsdag eftermiddag med en gång?? Hur gick det till? Det tråkiga är att helgen oxå går lika fort!
Denna helgen har jag fullt hus hemma! Tycker att det är jätte kul. I eftermiddag kommer SaraFia hem, lite senare kommer Martin och till sist kommer A-C vid 22 tiden. Pannan ska gå på Twilight filmen i kväll med sina kompisar, den va visst inte slut förren sent! Själva ska vi försöka att ta de lite lungt, äta lite gott, ikväll blir det lite "plock" mat, lite ostar och vin!


I dag kommer mina "små godingar" hem....( som inte är så små längre?!)


... och lite senar kommer A-C

Igår, var jag och fixade mina naglar, dom vill ju aldrig bli bra! Delar sig hela tiden och växer knappt någonting? Så i går blev det en "dunder" behandling. Hoppas att det hjälper? Sen var det dax för träningen, hade min spinning som vanligt! Körde "järnet" igår, sååå härligt, sen tog jag en sväng in på gymmet tillsammans med Kärleken.

I morgon, så är det dags för Party party!! Kommer inte ihåg exakt hur många det blev tillsist men många blev det! Ska bli kanon kul :) Bowling, mat o dricka!

Ha det bäst och Njut av dagen!
Kram

Som vanligt igen....nästan

Torsdag och en helt vanlig dag! Gårdagen gick jättefort, alldelese för fort!
Kärleken och jag åkte till Solvikens pensionat och käkade lunch, Biff a´la Lindström! Sen en runda inom stan innan vi körde hemmå.
Väl hemma så tig vi det bara lungt, så skönt! Innan det va dax att börja fixa käket till kvällen. Lasange var det beställt som födelsedags middag. Micke, Kicki, Tom, Lena, Amanda, Ann & Micke var det som kom på kvällen + då oss här hemma Anna, Emil, Kärleken och jag. Så det var ett härligt gäng som var här och åt! Och en massa fina pressenter fick Kärleken!


Efter maten var det dax för tårta!


En korg full med gosaker ficka han bl.a......

Nu återstår bara lördagen och "Bowlingfesten" sen är det nog? färdig firat? för den här gången.....
Imorgon kommer SaraFia och Martin "hem" ska bli jättekul att få krama om dom igen och senare på kvällen kommer A-C, som oxå ska vara med och fira på lördag! Så det blir en helg full med vänner och familj omkring mig! Jättehärligt! :)

Carpe Diem!
Kram


Idag är ingen vanlig dag......

...... för idag är det Kärlekens födelsedag!! Hurra Hurra Hurra!


Grattis min Kärlek!

Har haft en super mysig lugn och härlig förmiddag! Vi är nämligen lediga bägge 2 idag!! Första Grattis smsét kom redan 00.20 i natt, sen  var det lugnt till 06 tiden.....efter det har det "pipit" till o från hela tiden! Pannan o Emil kom in o grattade med pressent och frukost innan dom stack till skolan!
Jag hade fixat en t-shirt där det stod " En korv är alltid en korv..." Kärlekens egna ordspråk! ( eftersom han älskar korv?!)
Sen tog en runda ner till fiket för att köpa lite frallor, och sen hem för att äta en lång god frukost!


Visst var det en fin tröja..??

Suprice fest!

Det va vad "vi" hade för Kärleken i går kväll! Han anade som vanligt ingenting utan trodde att vi skulle ha lite tisdagsmys som vi brukar! :) Men istället var det en hel del vänner här, som inte har möjlighet att vara med på festen på lördag. Dom hade med en exotiskplanka,bröd, öl och vin, jättegott va det!
Så när Kärleken kom innaför dörren så "hoppade" dom fram och sjöng.... Kärleken blev även denna gången lika överraskad och snopen!! Ha ha ha....


Suprice.......


Mums så gott det va!!



Nu ska vi bara ta det lungt, ska i väg och äta lunch om en stund. Sen får jag börja förbereda för kvällen och gästerna som kommer då!

Ha det gott!
Njuta av Livet, Här och Nu!!
Kram

Kusin vitamin

Igår, måndag, var jag och käkade lunch med mina systrar och min kusin Linn, de va jätte mysigt att få träffas och "babbla" av oss om allt möjligt. Det var ett tag sedan! Det får bli ändring på det, det behöver inte va så lång tid mellan träffarna... Vi hade bestämt att vi skulle luncha ute på Villa Vik. Mums vilken god mat det va! Ett stort sallads bord, soppa och varmrätt, som om inte det skulle vara nog så var det även tårta till kaffet!! När vi åkte därifrån så var vi mätta o goa!


Systrarna + Kusin Vitamin

Efter detta var det dax för mig och Pannan att åka och handla! Vi började på Samarkand, vi skulle ju både hanlda mat och annat! Var även på Gina, för att se om jag kunde hitta nått till lördagens fest?! Provade säkert 10 olika tunikor/klänningar....men ingat passade, eller jo, det gjorde det men..... jag VET JU INTE VAD JAG VILL HA!!! *suck*. Så är det ju alltid när man ska ha något, behöver man inget eller inte har råd så hittar man massor!!!

Men jag köpte mig en ny kamera!! Yohooo! Det blev en Fujtsi,( fick pengar till de när jag fyllde år) så nu ligger den på laddning. får väl se hur mycket jag orkar eller vill läsa manualen! hatar nämligen detta. Får väl testa mig fram på "knapparna".
Det var ju meningen att jag skulle ha tränat i går.....men när vi kom hem vid 19 tiden så fanns det absolut ingen ork kvar till detta!! Jag hade säkert trillat av löpbandet?? ha ha.... Så det blev macka o te framför tv:n istället, och vid 21.30 var både Pannan o jag i säng!! helt slut bägge två!

Ha en underbar dag och var rädd om dig!!
Kram


Afternoon tea

Idag har jag o Pannan haft en Afternoon tea bjudning. Alltid kul att att fixa o dona och att bjuda hem trevliga vänner!
Hela fm gick åt till att förbereda sandwichen, småkakorna och choklad tryfflen.... Sconsen bakade jag precis innan det var dax att äta, så dom var lagom jumna, mumms...
En massa olika marmelade ostar och annat gott blev det oxå!


Afternoon tea


En massa gott var det!


Choklad kladdmuffins med vanilj frosting på


Pannans choklad tryffel med körsbör och apelsin.... dessa var jättegoda!!!


Jag, Bodda, Kicki, Jennsan och Johanna....Pannans vänner hade redan gått från bordet.

Detta är absolut något jag kommer att göra om! Och en massa sandwichar och scones blev det över, så dessa tar jag med mig till jobbet i morgon och bjuder på!

Igår lördag, så hade jag en lugn och skön "vara hemma och skrota o donar dag" Det har jag inte haft på länge, fick en massa gjort som jag har tänkt så länge...men inte blivit av. Hann även med att träna en stund på em med Kicki. På kvällen kom Kärleken och Ellen på middag, fisksoppa. Sen tittade vi på en film "Låt den rätte komma in".... men den va inte mycket att ha!!?? enl mig och dom andra som såg den? fattar inte att den har fått så många priser och bra resentioner??

Imorgon måndag, ska jag äta lunch med mina systrar och min kusin Linn, som är på besök. Ska bli jätte kul att träffa henne, de va ett tag sedan. Sen blir det att handla tills på onsdag då Kärleken fyller år! Så då blir det middag på kvällen och stor fest på lördag!! Förhoppningsvis hinner jag med ett träningspass i morgon kväll oxå!? Det är så skönt nu när jag vet att jag kan träna för fullt, eftrsom jag inte va förkyld! som jag trott!

Nu ska jag slå mig ner i soffhörnet en stund innan John Blund kommer, tror att han kommer tidigt i kväll? det känns så!

Gonatt med er o suss så gott!
Kram




"Jobbfest"

Igår kväll var jag som jag skrev tidigar, på "jobb fest". Vi är ett jätte härligt arbets gäng, som har jätte trevligt i hop! Trots att vi är så många olika personligheter har vi alltid lika kul när vi träffas! Jag och Per skulle fixa  med lite ölprovning. Vi började med ett Belgiskt körsbärsöl!? Som faktiskt var jätte gott, vi hade detta som lite för drink.


Boddan serverar körsbärsölet.

Efter detta började vi att testa dom andra sorterna..... som blev ganska många!


Detta var dom flesta av sorterna vi testade, vissa mer eller mindre goda!


Per häller upp ett av ölen


Per hade även fixat en frågesport om öl, och Christina vann...en öl! Grattis! :)


Medan Martin var en av dom som kom sist och vann en alkoholfri öl!!

Sen var det dax för mat..... som vanligt jätte gott när Boddan lagar den!! Efteråt var alla super mätta o goa! så det var bara att inta soffan!


Erik, Boddan och Erland....som förövrigt hade på sig en mycket passande t-shirt för kvällen...


.... visst var den passande??

Tack för en mycket trvlig kväll! med god mat, dricka och gott sällskap!

Kram


Pigg o Glad!

Åhhh vad jag känner mig pigg idag! Nästan som en ny människa!! :) Har sovit en hel natt utan att vara täppt i näsan eller ha en massa kli i munnen!! så att man har fått gå upp ta fram rotborsten och visspa runt i halsen!! Nä, jag bara skojar...ha ha ... men jag har gått upp o käkat isbitar? Detta har mina döttrar lärt mig, eftersom dom oxå är allergiska och brukar ha kli i minnen! Jag har heller inte snutit mig en ända gång idag!
Fick ju alergitabletter som jag ska äta, en om dagen och sen kortisonspray, detta tycks onekligen hjälpa! och jag är JÄTTEGLAD!! :D

Igår hade jag min spinning och det gick jättebra, kände mig verkligen jättepepp för spinningen! Efteråt gick jag in en liten runda i gymet, blev bara lite armar + magen.


En bild från Maratonspinningen förra hösten!

Ikväll blir det ju jobbfest hos Boddan med ölprovning! Har köpt 3 sortes öl bla ett Belgiskt körsbärsöl?! Det ska bli spännande att testa. Få se vad Per har hittat på för sorter?
Lovar att ni ska få blider på detta nån gång i helgen.

På söndag ska Pannan o jag ha Afternoon tea bjudning!! Har tänkt att ha detta så länge....men nu blev det av, så lördagen går åt att förbereda alla små bakverk och sandwichar.....

Idag strålar solen från en klarblå fin höst himmel!! Det får bli en runda på lunchen, så man får i sig lite ljus....



Ha en underbar dag och njut av solen strålar!!
Kram

Allergi???

Det är det som är frågan just nu! Min, som jag hela tiden trott, förkylning, visar sig troligen vara allergi!? Jag satt och snörvlade o snöt mig som vanligt på jobbet när Boddan kom in och vi började att prata om min "snuva". Hon tyckte att jag skulle ringa företagshälsovården och kolla om det fanns en tid, och det gjorde det, för det här måste kollas upp! tyckte hon. Tack för det Boddan!

Väl inne hos doktorn så kollar han halsen, ser jättebra ut. Han kollar näsan, ser jättesvullet och rött ut! Precis som när man har en allergisk reaktion! Så det blir provtagning för att kolla vad det kan vara som jag är allergisk mot? Jag skulle testas mot mögel, damm och liknande.Får svar på detta om någon vecka.
Sen fick jag utskrivet kortisonspray till näsan och en allergi tablett för att se om symtomerna minskar, som jag ska ta i ett par veckor. Nu gäler det ju att vara uppmärksam på när och vart "snuvan" kommer... ett litet detektivarbete!

Det va heller inga problem med att träna!!! Jippi! Jag frågade faktiskt, sa att jag inte hade tränat för jag trodde att jag varit förkyld, men som sagt det är inga problem, bara att träna på!! :)
ikväll blir det spinningpass! Yes, ser verkligen framemot detta! Pannan och hennes kompis Ellen kommer oxå, för Ellen ville testa att spinna! Du är så Välkommen Ellen!

Ha det fortsatt jättebäst idag!
Kram


En helt vanlig onsdag....

Igår var jag inne i stan och klippte mig! Det blev jätte bra.:) Var lite nervör innan, för "min" frissa är mamma ledig så jag skulle ha en annan som klippte mig i dag. Det låter som om jag skulle vara super pedantisk med mitt hår, men det är jag inte.... det är bara det att är det inte bra så trivs jag inte!

Sen var jag och åt lunch med min Carina kompis. Alltid lika kul och upp piggande att träffa henne och få babbla av sig! Man behöver det. Vi har känt varandra i 20år och även om vi inte träffats på många år ( vilket hände en period när vi båda hade som mest att göra) så är det inga problem när vi väl ses igen! Det är vänner det! Jag är glad att jag har henne som vän!

När jag väl hade jobbat färdigt, fick ju jobba igen mina timmar som jag var ledig mitt på dagen, så åkte jag upp och hejade på Kärleken och Pannan som spelade bowling. Pannan slog nytt PB i går igen!! Duktigt gumman! Du blir bara bättre o bättre!! :)
Både Panna och jag var jättetrötta när vi kom hem, så först blev der varsin Brietoast och en kopp te... sen var det dax för sängen!


Idag blir det att elda i öppna spisen på jobbet! Mysigt!

I morgon, fredag, ska vi ha "jobb fest" hemma hos Boddan..... det brukar alltid bli trevligt! Vi ska även ha lite öl provning, så jag var och inhandlade 3 olika sorter till i morgon. Det är jag och Per som ska hålla i detta. Få se vad Per ar hittat på för nått?


Boddan, Per och Kjell-Åke i Köpenhamn.

Ha det bäst idag!
Carpe Diem
Kram

Blev så glad! :)

Åhh.... vad glad jag blev när jag läste SaraFias blogg! Hon hade skrivit så fint om mig! :)

"Jag har typ världens bästa mami! Typ, hon ställer alltid upp om det är något, hon är superschysst och megacool!"
Liksom, åååh<333 HUR BRA MAMMA HAR JAG INTE! Gud vad jag älskar dig mamma!

Genast så smälte ju moders hjärtat!! Allt detta för att jag hade bidragit så hon kunde köpa lite hårfärg + spray! Men vad gör man inte för sina barn!?


Tack SaraFia, älskar dej oxå!

Ha en bra dag och njut!
Kram

Tisdag = Myskväll

Tisdagarna har blivit en mys kväll hos oss! Ofta äter vi lite extra gott och Kärleken o Emil brukar komma hit och äta oxå. I kväll blir det räkor...massor av räkor, ägg, rostat bröd och annat gott till! Det känns lite extra när man gör detta mitt i veckan! Men det är ju här och nu vi lever! eller hur?


Extra mysigt blir det med en massa tända ljus! Älskar denna årstid när det syns att man har tända ljus!

Pannaskruttan har förövrigt varit och vacierat sig mot svininfluensan idag. Det gjorde inte alls så ont som alla hade sagt till henne att det skulle göra. Själv får jag vänta på att vacinera mig, eftersom jag inte tillhör någon risk grupp, är ändå lite i valet o kvalet om jag ska ellr inte? Får väl se när det är dax. Kanske har man redan blivit smittad av influensan??

I morgon är det dax att klippa sig! Äntligen, tycker att jag är hur långhårig som helst! Ja, jag vet! det är bara jag som tycker detta, ingen anna märker hur långt mitt hår är? ha ha .....
Får väl passa på att handla när jag ändå är i stan. Sen är det ju 2 födelsedagar!! suck! om jag ändå visste vad jag skulle köpa?? Förslag någon? Det svåraste är till Martin......


Vad kan man tänkas köpa till Martin??? Förslag mottages!

Nu kokar äggen, dax att göra lite nytta igen! :)

Ha en mys kväll du oxå!
Kramar


Höst rusk

Brrr...vilket höst rusk väder det är ute idag!! Tänkte att jag kunde gå en sväng nu efter jobbet, skulle ju ändå ner med posten.... så på med vantar och mössa, ja, jag har införskaffat mig en mössa! Jag som absolut inte passar i mössa. Men Pannan hittade denna åt mig när vi var i stan sist,hon godkännde den, så den fick det bli! Och jag tycker att det är jätteskönt med mössa på...varmt o gosigt. Nå väl, jag börjar gå och känner att det små regnar och blåser ganska mycket! Men eftersom jag tycker att detta är mysigt så gjorde det inget, det är så skönt när man kommer in i värmen igen :)


Riktigt höst rusk!

I går när jag pratade med pappsen, så fick jag reda på att "deras" katt som flyttade in till dem för jätte länge sedan hade dött! Lilla Oden, han blev iofs jätte gammal. Vi har försökt att räkna ut och har kommit fram till att han var ca 23-24år! Det är inte dåligt av en katt! Men dom tyckte att det kändes konstigt och tomt, och dom hade bestämt sig för att inte skaffa någon annan katt. Men jag tror säkert att det kommer att flytta in någon annan katt?! :) För dom kan inte få det bättre än hos mamma & pappa som verkligen skämmer bort dem!!


Oden myser i kvälls solen

Nu ska jag strax i väg på ett kvällsmöte med jobbet. Så idag blev det ingen träning för mig, lika bra det kanske? så jag blir riktigt bra från förkylningen.... fick ju iallafall en promenad! Man får va glad för det lilla :)

Tjingeling, ha det fortsatt gott i kväll!
Kram

Nu ska det hållas iordning!!

NU...... är det iordning gjort o Pannans rum! Och hon har lovat, att så fort jag hade satt upp speglarna, lamporna och "draperierna" så skulle hon börja att hålla iordning!!
Igår söndag, så höll jag och Kärleken på att fixa och dona i hennes rum. Hon har varit i Floda hos pappa i helgen! Så det passade bra att fixa till det då! Jag städade  undan och tro det eller ej men jag hittade ett GOLV!!!! under allt som låg slängt......
Men jag hittade inte "råttan"...... (hennes nyckelknippa) som jag trodde att jag skulle hitta under allt "bråte"


Titta....hon har ett jättefint golv!


Den nya garderobs delen, nu är det bara klädställningen som saknas!
Hoppas att IKEA snart får in den på lager igen!!


Även här är det fint och iordning.

MEN...... jag vet inte riktigt om hon kommer att hålla iordning? Så nu tänkte jag utlysa en tävling!
Vad tror du som känner henne....kommer hon att hålla iordning eller inte?? Och hur länge kommer hon i så fall att hålla iordning?? Kommer det bara att vara tillfälligt eller kommer det att vara hela tiden??
Jag lovar att den som gissar rätt, kommer att vinna ett fint pris!!
Så nu är det bara komentera och gissa på!!

Ha en fortsatt underbar dag!!
Kram

Suprise lördag!

Så var det måndag igen!! Fattar inte att helgen måste gå så fort! Har förövrigt haft en helt underbar helg! :) I fredags så tog vi, Kärleken och jag, det bara lungt. Lagade god mat och drack ett kanon gott vin till det, tända ljus överallt, mysigt! Satt länge och bara pratade om allt möjligt..... sen masade vi oss in till varsitt soffhörn och tittadel ite på Idol. Har inte följt det så mycket, så jag var inte så insatt idet, men alltid kul att titta på.

Lördagsmorgonen tog vi det lungt, en lååång frukost, läsa tidningen och lyssna på "Ring så spelar vi" kan det bli mycket bättre en lördags förmiddag? Vaknade förövrigt och var ännu mer förkyld än jag var i fredags!! Ggrrr. Så det blev att kurera sig med nnu mer echinagard, och det hjälper faktiskt! Åt faktiskt en massa vitlök oxå!

Vi skulle ju "suprisa" Kärleken idag (lördag) inför hans stundande födelsedag. Han hade absolut ingen aning om någonting. Hi hi hi....Så när vi åkte in till stan på eftermiddagen för att göra lite ärenden, så trodde han ju att det var därför vi åkte in till stan. Vid halv 5 ringer min mobil (Kicki) och låtsas vara min syrra och vill att jag ska hjälpa henne att hämta hennes son, för det har kört ihop sig för dem? Jag ska hämta honom vid Gokarten. Kvinnans list! Hi hi... Kärleken fattar fortfarande INGENTING! När vi kommer dit så träffar vi Lasse o Julia..... shit oxå, men Kärleken tänker bara "Oj då, ska dom oxå hämta ungar här?" När vi kommer in så sitter alla där och väntar på honom och då går det upp ett ljus för honom! Ha ha... grundlurad :)


Genomgång innan körningen!


Ha ha.... att ni kunde lura mig så??


Man riktigt kände hur hornen växte i pannan när man körde!! Ha ha ...


På med full utrustning!

Efter att vi hade kört klart var det dax att åka vidare.... Kärleken skulle inte veta nått, så på med ögon bindel och hörlurar, in i bilen och i väg! Det blev en hel del "kringelikrokar" innan vi var hemma och framme i Mickes "Foun house" där vi hade dukat upp med korv buffé!!!
"En korv är alltid en korv" Uffes ordspråk!

 
Korv buffé...... bild lånad från Kicki

Efter en jätte trevlig och rolig kväll bar det hemmåt efter midnatt! Lagom trötta och med en massa blåmärken överallt på kroppen? Detta måste bara göras om!

Ta vara på livet!
Kram

Förkyld igen!!

Snörvel snörvel...nys o snyt!!!!
Jag hatar detta, att ha blivit förkyld igen!!!! Fattar inte vad det är för fel på mig? Denna förkylning kom på mig i onsdags, det började lite smått på förmiddagen och det blev bara mer o mer. Har nog snutit upp en hel toa rulle! Sen blir man så där "sliten " och öm under näsan, av allt snytande! Så det är bara att smörja smörja...
Jag som kände mig så pigg i måndags och sa till Jenssan "att nu är jag på G igen"......skulle aldrig ha sagt detta :(
Har du nått förslag/tips vad jag kan göra för att slippa dessa förkylningar!! Hinner ju knappt bli frisk innan jag trillar dit igen!!!
Jag äter en massa c-vitaminer och annat nyttigt, försöker att ta det lungt! Har inte tränat ordentligt på jäääte lääänge!! Bara det är en prestation av mig.
Så nu blir det "raggisar", massor av varm dryck med och utan rom och vila i helgen!!


Massor av te kommer det att bli.......


...... och på med raggisarna igen!! Hoppas att detta kommer att hjälpa?

Måste bara få berätta att vi har haft det så mysigt här på jobbet hela veckan! :) Vi har nämligen eldat i öppna spisen, synd bara att man inte har sitt rum där! Med det är så himla mysigt att höra spraket o knastret från elden när vi sitter och fikar. Önskar att jag hade haft någon typ av eldstad hemma! Det är verkligen rogivande. I mitt nästa boende ska jag ha öppen spis igen!

Sen får vi hålla tummarna för Ansgar (Sara´s katt) idag, han ska kastreras!!


Ansgar, den lilla godingen!!

Ha en fortsatt bra dag, med eller utan förkylningar!
Njut av livet, det går inte i repris!
Kram


Första snöflingorna!

Idag har det snöat!! Eller rättare sagt "fnykt" hela dagen! vet inte vad jag tycker om det? Visst kan jag tycka att det är mysigt och härligt när snöflingorna singlar ner från en gråtyngd himel! Men samtidigt, nää det är för tidigt. Om jag får välja så tycker jag det bästa är om det börjar snöa i början av december och att det håller i sig till mitten/slutet av februari så man kan njuta av det.Sen blir det ju mycket ljusare när det ligger snö på marken. Jag älskar verkligen att vara ute i snön, åka pulka, grilla korv och bara va! Vill inte ha en grå regnig vinter till!
Vad tycker du om vintern och snön?


Yehooo.....ner för backen!

Kärleken tyckte att det kunde vara lika bra och sätta på vinterdäcken i helgen, så det blir nog så? Lika bra det.
Rattmuffen är redan ditsatt :) Fick en så jättefin av "barnen" förra året. Det står "Rigth-Left" på den så jag kan hålla reda på vilket som är vad!? Men jag lyckas ändå alltid att sätta den på fel håll!! Haha... Så bra är jag på höger/vänster!


Hörde precis att det skulle komma ännu mer snö nu i kväll/natt!

Ska du ut på vägarna i kväll, så ta det lungt! och kör försiktigt!

Ha en mysig och skön kväll!
Kram






Biokväll

I kväll var vi på bio "Bröllopsfotografen", den va bra! Man fick sig en tankeställare... Att det alltid är lika bra att va sig själv och inte låtsas att man är någon annan! Det blir oftast nästan alltid fel i slutänden! Ni som sett filmen kanske fattar vad jag syftar på? Helt klart sevärd! Kjell Bergqvist är lika bra som alltid! Han spelar rollen som Johnny Björk kanonbra! :)
För att inte tala om Björn Starrin, som spelar bröllopsfotografen Robin.... som sagt en helt klart sevärd film!
Har du inte sett den så tycker jag att du ska göra det. Och har du sett den, vad tyckte du om den?



För visst är det mysigt/kul att gå på bio!? Det har blivt ganska många filmer på bio i höst och fler blir det! Snart kommer ju "Luftslottet som sprängdes" baserat på  Stieg Larssons bok med samma namn.... och är sista delen om Lisbet Sallander, som förövrigt är en av mina favoriter i bokvärden! Gillar henne skarpt! :)

Nu är det dax att tänka på sängen....det är ju en dag i morgon oxå!
Natti natti o suss så gott!
Kram

Stövlar

Snacka om att jag är LYCKLIG!!!

Jag har köpt mig ett par höga stövlar! :) Detta är väl iofs inte så märkvärdigt? Men för mig som ALDRIG tidigare har fått på mig ett par stövlar.....av något slag är detta jätte stort!! Jag har ALLTID haft kraftiga vader, typ "fotbolls vader". Men nu efter alla dessa år!! Vet inte vad som har hänt? Kan det vara spinningen? Tycker iofs att det skulle ge mig ännu större vader? Skit samma, jag kan ha stövlar på mig!! :)
Dessa har jag mer eller mindre "bott" i sen i fredags när jag köpte dem.
Pannan blev oxå lycklig eftersom hon kunde ha ett par 36:or utan att dessa var inte förstora!!
Så vi kom hem på fredags kvällen lyckliga och glada efter en mysig dag på stan!!


Våra nyinköpta stövlar! Visst är dom fina?

Nu ska jag strax byta om och sticka upp till träningen, först blir det ett pass med spinning och efter det styrka. Man känner sig så nöjd och glad efter ett träningspass! Komma hem äta lite och sätta sig och titta lite på TV. Ikväll blir det först Simon & Tomas (kanal 3) och sedan Fashion modeveckan i NY (kanal 1), som Pannan rekomenderade och hamnade på blogg.se´s första sida!! Jätte kul! Nu har bägge döttrarna hamnat där!

Ha en fortsatt bra kväll!!
Njuta av livet, lev här och NU!!
Kram

Blev inte alls som jag planerat...

Har precis tittat färdigt på en film, Breaking någon ting?? Den va väl så där, ingen film jag skulle rekomendera...
Dagen idag...ja, inte blev det gjort så mycket som jag hade planerat/ tänkt mig! Men det är ju inget ovanligt! Skulle ju hjälpa Pannan att sätta upp bla speglar och lite annat på hennes rum,så att det blir ordning där någon gång! men så blev det inte. Så nu får jag gå med dåligt samvete för att jag lovade och att det inte blev av!! Förlåt gumman, lovar att jag ska försöka att fixa det i veckan!!

Var ute hos Lilla lillasyster och fick massage, så härligt. Man känner sig nästan som en ny människa efteråt!
Fick lite extra värme av Ester som oxå ville vara med på ett hörn!



På vägen hem så stannade vi till på CG´s för "Tant" Kicki skulle kolla på läsglas! Välkommen i gänget gumman!! Hon va jättefin i bågarna! :) Skulle kunna tänka mig att även jag skulle behöva detta?? suck!
Väl hemma så bakade jag GI bröd, har inte gjort detta på evigheter, men jag var sååå sugen på sånt bröd.
Så det blev nybakt bröd och te till filmen!


De goda GI brödet! Mums!

Nu är det läggdax. Det gäller att ladda för ny dag, vecka och månad! Fattar inte att det redan är november! Det ända possitiva med det är.... att snart vänder det igen och blir ljusare!!

Ha en jättebra måndag! och va rädd om dej! <3
Kramar

Söndags morgon

Kan ni tänka er att jag är upp så här tidigt!! nästan frivilligt!? Varför ligger jag inte kvar i min varma sköna gosiga säng?? Igentligen är jag TRÖTT, har inte sovit så där jättebra i natt, det är ju fullmåne och drömmarna har avlöst varandra! Bara en massa stress drömmar! Jobbigt! Men Kärleken skulle i väg nu på morgonen, på folkrace. Så jag gick upp samtidigt för att fixa lite frukost och kaffe till honom innan han stack i väg! Hade väl igentligen önskat att vi kunde legat kvar och kanske käkat frukost i sängen! Det är så himla mysigt! Detta är nått jag absolut inte skulle ha gjort i "mitt förra" liv! Men nu kan jag verkligen längta efter det....
Jag bjöd förresten Pannan på frukost på sängen i går! Tyckte att hon oxå kan få känna hur mysigt det är.



Igår var vi på lite Halloween fest! Trevligt trevligt! Vi var utklädda, jag som häxa (behövde ju inte fixa till mig så mycket då?!) Pannan som....jag vet inte vad, men läskig såg hon ut! Kärleken var "döden" men jag tycker nog att han mer såg ut som en fågelskrämma? Och Ellen var fattig barn! Tycker att det är jättekul med sånt här, att få spöka ut sig! När vi var och tittade på Dansuppvisning i fedags, så kunde man oxå komma utklädd.... det var bara vi som gjorde det!! Kicki o jag, vi var häxor även då!


Visst är vi fina???


Ellen och Pannan!


Två äkta häxor!!

Idag
ska vi åka ut till Lilla lillasyster och få lite massage! Härligt härligt, känner att jag börjar bli lite "stel" i min skuldra. Sen ska jag hjälpa Pannan med en del saker i hennes rum, detta skulle jag ha gjort i går.....men så blev det inte! Hade en så skön "slappe" dag, läste förövrigt ut min bok. Klädde inte på mig förrän klockan nästan va 1!! Då tog Kärleken och jag en prommenad, det va ju så kanonfint höstväder i går, sol men kallt! På med varma kläder, mössa och vantar! man behöver verkligen såna dagar emellanåt, utan en massa "pass" hit och dit!

Nu är det dax för "riktig" frukos och sen ska jag väcka Pannan!!

Njut av dagen!
Kram


RSS 2.0