Härliga sol!

Idag söndag har det varit en kanon härlig undervbar dag!! Vaknade vid 8 tiden och gick ut (sov nere hos Kärleken) för att kolla vädret och möttes av en helt under bar vy över sjön....



Frukosten åt vi naturligtvis ute i solskenet.....



Sen tillbringade vi hela dagen nere vid strandkanten...





Kan bara säga att detta va den bästa sommardagen hittils i år!! Lagom brända efter dagen solande...men va gör väl det?? Absolut ingenting, det är såna här dagar man plockar fram sen i vinter när det är grått o trist! och bara njuter av minnet!

Nu ska jag ladda för 3dagars shopping i Ullared?!! haha, ja, det stämmer! I morgon åker jag med Carina kompis och 2 andra shoppingtokiga tjejer från Stockholm till Ullared för att...Shoppa, dricka vin, spela minigolf, bada och bara hitta på massor av tokigheter! Lovar att jag kommer att lägga ut en hel del bilder!
Det är visst nyinvigning i morgon?! hade ingen aning om detta....det blir säker kul det med?

Pannan har lovat att skriva ett lite inlägg någon av dagarna, eftersom jag inte är hemma!

Ha det underbart och njut av Livet!
Kram


Härliga midsommar!

Så var Midsommar över för det här året!( *suck* nu vänder det!!) Men det har varit en super härlig helg! Har verkligen njutit av lediga dagar och att bara få vara!

Midsommarafton började vi nere hos Kärleken med Sill lunch, och i år kunde vi sitta ute! Detta har inte hänt på 3år! Visst va det lite blåsigt men va gör väl de?




Kärleken o Micke trivdes i solskenet :)


Kärlekes sommarpressent, en ölmaskin!


Jordgubbs bakelse o te till eftermiddags fikat :)

På kvällen var vi hos Kicki på Granis, där även Jessica och Jonas var med. Kvällen bjöd på ett underbart väder och vi satt vid poolkanten och gottade oss i kvällssolen.... sen va det dax att grilla o äta en massa gott!




Kicki fick ett par jättefina stövlar utav Jessica, som hon kan ha ute i trädgården!


Kicki hade gjort en helt underbar Jordgubbs mouse tårta...

... som jag och Kärleken satte tänderna i!


Lite dans blev det oxå...


...men även en och annan skål!


Tack för en härlig midsommarkväll, Kicki vännen!

Njut av Livet!
Kram



Midsommar

Midsommar borde nog bli Sveriges nationaldag? Finns det något mer svenskt? Flaggan i topp, jordgubbar, sill & nubbe...dans kring "stången" med "Små grodorna". Detta är bara hur mycket Sverige som helst!
För ett antal år sedan så var jag i USA över just midsommar....och jag har aldrig haft en sån hemlängtan som jag hade då! Att missa just denna härliga Svenska högtid!



Idag vaknade vi till blå himmel, sol och fågelsång.... Frukost på bakongen med Kärleken, som hade varit på bageriet och köpt frallor....Bara det gör ju livet underbart!

Senare idag blir det sill lunch hos Kärleken, förhoppningsvis kan vi sitta ute? Kicki o Micke kommer oxå ner, till kvällen blir det grillat o vem vet...kanske blir det jordgubbs tårta? :)

Njut av Livet, Lev Här och NU!!
Kram

Sommar sommar sommar....

Äntligen! Idag är det sommar! Solen skiner från en blå himmel och det är bara sååå underbart!!
Synd bara att jag inte kan njuta så mycket av det :( Jag är ju hemma från jobbet och är sjuk! Och jag vill verkligen bli frisk....ska försöka ta mig till jobbet i morgon en stund i alla fall, eftersom jag ska vara ledig några dagar nästa vecka, och måste få undan lite jobb! Det känns bättre att vara ledig då.

Har ju inte så mycket annat för mig så det blir ett inlägg till... med sommarbilder :)















Njut av sol, värme och Livet! <3
ha det bäst och va rädd om dig!
Kram

Helgresumé

Oj! så länge sedan jag bloggade!! (4 dagar sedan) Det va inte alls meningen att det skulle bli så! Men jag har verkligen haft fullt upp + att datorn för det mesta är upptagen! Så nu har jag bestämt mig för att köpa mig en egen, som jag får ha i fred och när jag vill!

Fredagens skolavslutning gick jättebra och det var så fint i kyrkan....det va nästan så att tårarna kom nerför kinden.
Detta va ju "min sista" grundskole avslutning... Det är verkligen något visst med att sjunga "Den blomstertid nu kommer" det sitter kvar sen man var liten och själv hade ett långt och härligt sommarlov framför sig! :)


Pannan i sin fina avslutningsklänning :)



På kvällen var det avslutningsfest för alla 9:or, som skötte sig kanon bra! (Vi var några vuxna som var där och såg till att "allt gick rätt till") Alla verkade ha roligt, dansade och hade kul! Precis som det ska va när man slutar 9:an! :)


Pannan och några av hennes klasskompisar

Lördagen gick åt till att försöka att ta det lite lugnt! Titta på Prinsess bröllopet.... *suck* så fint det va!
Jag har ju haft "alla" mina barn hemma i helgen, så det har verkligen varit fullt upp, pusslande med sängplatser bl.a. På lördags kvällen var vi inne i stan och åt. Vi var på Venecia och åt jättegod pasta....på vägen hem gjorde vi ett besök på Hemmakväll för att köpa lite godis...de va ju trots allt lördag :) hahaha...


3 av "mina" barn... Mattias, SaraFia och Martin

I söndags vaknade jag mer förkyld än någonsin! Jätte otäck hosta och ont i luftrören...inte alls kul :( så det blev att ta det lugn hela söndagen, hade inte så stort val, orkade inget annat!
Igår var jag hos doktorn och fick hostmedicin + att dom tog lite prover för att se om det ev kunde va lunginflamation? Det får jag verkligen hoppas att det inte är....så idag är jag faktiskt hemma från jobbet, för att vila upp mig.

Måste ju va frisk nästa vecka när jag ska följa med Carina kompis på en 3 dagars shoppingtur till Ullared.....hahaha!! Men det ska verkligen bli kul! :)

Nu ska jag sätta mig och börja på en ny bok, har läst ut "Katedralen vid havet" en kanon bra bok, kan verkligen rekomendera den.

Ha det gott och Njut av Livet!
Kram

Liseberg

Vilken helt underbar dag det va igår!! <3
Jag och Kicki fick följa med till Liseberg när 9:orna från Bikupan skulle dit!! Dom är verkligen helt underbara, vilka kanon ungdomar! Skötte sig kanon fint hela dagen och hade verkligen jättekul! Vädret i sig kunde ju inte ha varit bättre...Sol Sol o SOL hela dagen!



En massa "karuseller" blev det, bl.a Balders; Kållrado och Flumride.... Inte gjorde det nått att man blev våt eftersom det va så varmt ute!
Min röst är inte den bästa idag! Ganska hes...men jag tror inte att det bara beror på allt skrik från Balders utan min förkylning har nog lite med det att göra oxå?



Vi körde från skolan vid 9 tiden på fm, stannade och hade fika paus och sedan vidare mot Liseberg! Där var vi hela dagen och bussen gick hem igen vid 22tiden, för att sen vara hemma igen vid 01:30..*gäsp* Inte utan att man varit trött idag!

Imorgon är det avslutning i kyrkan, kan säga att jag tycker att det är lite jobbigt! Det är ju sista gången som jag får vara med när mina barn slutar 9:an....nästa gång blir när barnbarnen slutar......haha!
Kan tänka mig att det kommer att komma en och annan tår....jag blir ju sååå "blödig"....!!

Njut av Livet! Lev här och NU!!
Kramar


Kurera mig!

JUst nu håller jag på att kurera mig med ingefärs avkok tillsammans med citron! Tror ni det är gott? Näää....men jag har åkt på någon bacill som satt sig i halsen och luftrören. Kände lite igår men vaknade inatt och kände att det var ännu värre! :( Jag måste va pigg i morgon för då ska jag och Kicki åka med Bikupan till Liseberg! Hjälpa till med att hålla ordning på alla 9:orna! Men jag tror inte att det behövs, dom kommer att fixa det kanon.
Det ska verkligen bli kul :)


Har även druckit en massa te!

Ikväll skulle jag ha träffat min Carina kompis, fick ett sms av henne i går att hon tyckte att det va dax att träffas...det va ju ett tag sedan. Man jag ville inte smitta ner henne o hon va heller inte sugen på att åka på mina baciller. Men vi träffas ju snart, när vi ska till Ullared på liten shopping semester!? haha, 2 nätter bokade på Ullareds Motell. Det kommer att bli kanon kul...shopping, vin och fnitter! Kan det bli bättre?

Imorgon så kommer Martin hem! Åhh... va det va längesedan vi träffades! Vet inte hur länge han stannar men över helgen blir det iallafall. På fdag är det ju dax för Pannan att sluta 9:an, så då kommer vi att vara där.


Imorgom kommer Martin hem! <3

Nu tror jag att det är dax att ta en kopp te till och sätta mig i soffhörnet och läsa min bok (Katedralen vid havet) ....som jag är i slutet av, och den börjar bli sååå spännande!

Ha det gott o va rädd om dig!
Njut av livet!
Kram


Trött söndag...

Söndag och jag är jätte trött! En sån där trött o seg dag.... som man bara vill ska ta slut så man kan gå och lägga sig! Inget vettigt har blivit gjort på hela dagen...fats vi har varit och Grattat Kalle kusin som fyller 14år idag! Grattis Kalle!

Gårdagens cykelfest avlöpte mycket bra och var jätte trevlig! Vi hade förrätt och serverade Nubberöra på mörkt bröd, öl och snapps till dom som vill ha! Tanken va att vi skulle ha kunnat sitta ute! Men NEJDÅ...det va ju halv storm och regnskurar i mellanåt, så det blev att sitta inomhus.




På varmrätten blev vi serverade en jättegod kycklingfilé med fetaost och oliver tillsammans med pasta... mmm så gott! Efter det var det bara att cykla vidare till efterrätten... som bestod av en jättegod björnbärs glass och tillhörande dessertvin!


Eftersom värden även hade jobbat som bartender så bjöds det en massa goda drinkar...


...och värdinnan bjöd på cigarrer....men jag avstod!


Åsa, jag och Cissi trvdes bra i soffan!

Sista anhalten på cyklandet var Folkethus där alla samlades, där bjöds det på jättebra livemusik och mycket dans blev det!!


En glad Kärlek som hade fått "svänga sina lurviga" hela kvällen...


...framåt småtimmarna cyklade vi hemmåt, trötta, glada och nöjda (och svettiga? iallafalla jag!) efter ännu en lyckad cykelfest! :)

Hoppas verkligen att det blir ännu en nästa år?!

Nu får det bli en kopp te och macka innan John Blund kommer på besök.... känner att han finns i närheten?! haha... *gäsp*

Njut av livet, Lev här och NU!
Kram

Shopping bilder

Här kommer dom utlovade bilderna från vår shoppingdag i Kalmar igår!


För att orka shoppa måste man äta en rejäl frukost...


3 shoppingsugna brudar... "Tveka inte köp!"


Tyvärr så kom det några regnstänk...men va gjorde det?


Pannan provade helt klart den snyggaste utstyrslen...ever! Superman!! Wow :)


Eller vad sägs om solglasögom med skärm?!


En massa kläder provade vi!


Sen va det dax för lite mat...


...sen va det dax för mera shopping...


...åh ännu mer!


Energi påfyllning!


Vi avslutade med att köpa 2 nya brassestolar...men va är SOLEN???


Väl hemma så var det dax att göra ansiktsmasker....


...och mysa (sova) i soffan med våra ny fyndade raggisar!

Som sagt vi hade en toppendag!!

Nu är det dax att förbereda för årets cykelfest!! Vi ska bjuda på förrätt!

Ha en underbar dag o va rädd om dig!
Lev Här och NU!
Kram

Shopping dag :)

Idag har jag, SaraFia och Pannan varit i Kalmra och shoppat loss! Detta va ju oxå lite utav Pannans födelsedagspresent från mig.. En shoppingdag!
Vi har verkligen haft det supre kul :) En massa skratt o trams har det blivit!

Vi åkte och hämtade Pannan i skolan vid 10.30 tiden sen bar det av.... Väl fram kommna i Kalmar så började shoppandet, första besöket bler NewYorker, en affär med massor av fina käder. På Monki hade dom STOR rea!! Så där blev det oxå handlat, fast till 50-75% nedsatta priser...o det gör ju absolut inget! :)
På Vila hittade jag en svart tunika på REA stället...så den blev oxå inhandlad. I stort sett allt jag shoppade idag var på REA... det känns så mycket bättre att shoppa då!?

När vi var färdig shoppade åkte vi bort till Kalmarslott, för lite kulturell måste man va! haha...

Väl hemma så har vi haft lite skönhetsvård, peelingmas och fuktmask...så nu är våra ansikten rena, lena och fina :)

Foton från dagen kommer i morgon, för jag har fortfarande inte hittat MIN sladd till kameran..... *hmmm* och måste därför be Pannan om hjälp!

Nu är det dax för soffhörnet och en film...innan ögonen trillar ner!

Tack SaraFia och Pannan för en kanon härlig dag! Hoppas att det inte dröjer för länge tills nästa gång!

Lev Livet här och NU!
Kram & Go natt!

Sommar eller vinter?

Tänk om man kunde lägga ut doft på sin blogg? Då skulle jag lägga ut alla underbara dofter som finns ute nu! Var ute och gick en runda tidigare i kväll och det bara doftar sååå underbart av alla blommor, syrener och hägg! På så sätt är ju våren helt underbar, om man nu inte har allergi och inte klarar av att var ute?





Men man kan ju inte säga att vädret är det bästa...för fy tusan va jag har fryst idag på jobbet! Som tur är så har jag en varm kofta hängande där om det skulle behövas, åh det gjorde det verkligen idag! Hade behövt ett par vantar oxå!? Har jag missat nått eller är det inte Juni månad?? Ska det inte vara varmt o sommar då?


Man skulle nästan kunna tro att det är vinter ute??
Nä, nu får det vara nog med väderpratet!!

Nu är det dax för en stor kopp te innan jag ska krypa ner o läsa lite i min bok "Katerdralen vid havet" som handlar om Barcelona på 1300-talet. Man får följa en kille från hans barndom och framåt samt en massa historia.....men det vet jag inte om jag kommer att komma ihåg? Just nu befinner han sig i 35-års åldern.


En kopp te och sedan Gonatt!

Ha en underbar dag o va rädd om dig!
Lev livet!
Kram



Tacos på en tisdag!!!!

Tänk att man kan äta tacos på en tisdag! och inte på en fredag som i stort sett halva Sveriges befolkning gör! Fast jag gillar ju att vara lite wild and crazy....så då får det bli på en tisdag! haha...


Tacos på en tisdag! :)

Idag har jag varit på hälsokontroll! Frisk som en nötkärna och super hörsel...trots att jag inte hör??! strange? Denna gången sa dom inget om min vikt, sist tyckte läkaren (som jag förövrigt vägrar att gå hos efter dess) att jag skulle banta? Jag undrade hur? (trodde att han skämtade) "Syr man i hop munen på folk så slutar dom att äta"!!! *suck* Åh, han ska va läkare??!!

Nu ska jag, SaraFia och Pannan sätta oss och titta på en film, dricka te och äta kladd muffins som SaraFia bakat i kväll! Hur mysigt är inte det??


Nu kommer det ofta att bli muffins till fikat!


Fikamys framför tv´n


Jag kom på att jag hade min Ben & Jerry glass kvar!! :) Mums va god den va! Men nu är den slut!!

Njut av Livet! Lev här och NU!
Kram

Kan de va sommar???

Så var det måndag igen och ännu en ny vecka börjar ta fart...åhh,veckorna brukar ju gå ganska fort!! så snart är det helg igen, då är det dags för årets cykelfest!! Ska verkligen bli kanon kul! :)

Ikväll har vi kört lite spinning + styrka....det va ett tag sedan (1v) som jag tränade sist!! Aldeles för länge, men förra veckan hade jag fullt upp varenda kväll! Denna vecka är det lite lugnare :)

Helgen tillbringade ju jag o Kärleken på Gotland, jag bara älskar att komma dit! För mig är det verkligen att varva ner o bara få va, även om vi haft fullt upp o hjälpt mor o far att fixa i trädgården...
På lördagskvällen var vi inne i stan och åt, vi var på Packhuskällaren, en mysig restaurang med medeltidskänsla.
Vädret kan man ju inte heller klaga på..... hoppas att det fortsätter att vara så fint, även om det inte varit det idag!


Kärleken hade den stora äran att klippa gräset....


...medan jag planterade blommor!


Titta så fint de blev när vi var färdiga!


Åhh...härliga sommar!


Det va ju faktiskt Sveriges nationaldag i söndags.... då gäller det att flagga!

NU har SaraFia och Pannan gjort varsin kopp te till oss.
SaraFia och Ansgar har förövrigt flyttat hem hit idag för att stanna hela sommaren... :)
Imorgon ska hon på intuduktion på sitt sommar jobb! Det kommer säkert att gå jättebra!

Ha en bra dag o va rädd om dig!
Lev Här och NU!!
Kram

Min älskade ö!

Just nu befiner jag mig påmin älskade ö!! igen... Det va ju inte så länge sedan jag var här sist, men det äralltid lika härligt att komma hit!!
Förhoppningsvis så flyttarjag hit en vacker dag!! Hoppas bara att det inte dröjer för länge!

Idag har vi, Kärleken o jag varit i farten hela dagen. Vi började med at sitta ute ch äta frukost i solskenet, bara det gör ju att det käns helt underbart!
Sen åkte vi tillsaman med pappsen in till Visby för att köpa nya trädgårdsmöbler.... Det blev ett "butterfly" bord (som gick att göra större o mindre utan att man behövde ta bort bordskivan) + 6 stolar med dynor. Detta kommer nästa vecka, tyvärr! Hade hoppats på att få med oss det hem idag!
Sen var det vidare för att köpa lite mer blomor att plantera ute..... vid friggan bl.a.

När vi väl kom em så började Kärleken med att klippa gräset och jag fixade lite inomhus.... Så i morgon bli det bara att ta det lungt för min del!! Ligga i solen o bara ta det lungt!!

På söndag är det dax at ta sig emmåt igen.....
På måndag flyttar SaraFia o Ansgar hem för sommaren!

Haet bäst o va rädd om dig!
Kram

Shopping eftermiddag :)

Åhhh vilken underbar dag det har varit i dag!!! Helt otroligt :) Solen sken från en blå himmel och det har varit rena sommarvärmen ute! Kan inte bli mycket bättre!

Kicki och jag har varit inne och gjort stan! Vi jobbade fram till lunch, kompade på em för vi hade tid för mammografi efter lunch, men vi tyckte att när vi ändå skulle in till stan så var det lika bra att vara lediga hela em!
Mammografin gick bra, men fasen va ont det gör!! Tur att det inte är så ofta man behöver göra detta.

När detta var färdigt så gick vi ner till stan, vi började med att äta sushi! Kicki hade aldrig testat detta och blev jätte förtjust...så det blir det fler gånger!


Mums för sushi!

Sen var det dax att börja shoppa!! Det blev en hel del linnen inhandlade, för både mig i Kicki! Konstigt att vi oftast fastnar för samma kläder... Som tur var så hade jag en del "pressentkort" att handla för så det blev inte så dyrt! :) Efter några timma på stan så var energin ganska slut, så det fick bli en fika på Millas, glass o kaffe!! Där satt vi och kollade in allt folk som gick förbi! Ganska fnittriga....så det har blivit mycket skratt i em :)


Varsin god glass.....

Nu var det dax att kolla skor! För det behövde jag...har bara mina converse, o det blir lite varmt nu på sommaren tycker jag! Men på Skopunkten hittade jag 2par skor och Kicki 1par...så det blev 3 för 2! Bra va :) sen fick jag dessutom 10% rabbat, så det blev verkligen billa skor!!
När vi var där så träffade vi även på Carina kompis som var där och köpte skor med sin dotter.

Det sista vi gjorde innan vi körde hem var att handla lite mat på Maxi! Sen va pengarna nästa slut :( Men va gör det?? Vi har verkligen haft det kanon!!!
Tack Kicki vännen för en super eftermiddag! Det får vi snart göra om igen!!

Njut av livet! Det går inte i repris!
Kram

Trösta mig med glass!

Suck! Idag är det en sån där riktig BLÄÄÄ dag...en sån där dag när man helst vill ligga kvar i sängen under täcket och inte finnas!! Men tyvärr så funkar det ju inte så...inget blir bättre av det! Så det va lika bra att kliva upp och fortsätta dagen som vanligt!

Nu har "historien" med Telia börjat igen för min del! Blir så trött och frustrerad av detta företag! Som jag har skrivit tidigare så skaffade jag ett Tv-telefoni och bredband iett...tänkte att det skulle vara bra? Tv´n har inte fungerat klokt på hela tiden, telefonen har "gått" upp och ner och nu har jag inget bredband!
Ifredags gav jag upp och ringde Telia och sa upp tv´n med omedelbar verkan, eftersom det inte har fungerat. Det va inga problem, jag skulle ju ha kvar mina "gratis" kanler.....men inte då!!! Jag har ingen tv alls! och när jag ringde om bredbandet i går...så var det inte deras "problem" att det inte funkade, dom tyckte att jag skulle ta dit en tekniker eller ringa deras dyra support (typ 20:-/min, max 299:-/ärende!) Aldrig i livet!! Nu hoppas jag på att Martin eller Mattias kommer hem snart så dom kan hjälpa mig/oss! så iallafall bredbandet fungerar!!

Hörde precis om Telia på radion.....att det va några som varit utan telefon i ett bra tag utan att få det att fungera?! Blir man trötte eller blir man trött???

Någon som vet vad man ska ha istället, något som är bra och fungerar?


Ikväll ska jag tröstäta lite glass!! Fick en bytta Ben & Jerry glass av Pannan i Morsdags pressent!! Mumms va god den va!!

Ha det bäst o va rädd om dig!!
Kram

RSS 2.0