Så var det över!

Så var denna helgen över!! Det har som vanligt gått aldeles för fort!

Fredags kvällen ägnade jag åt att koka fisksoppa till konfirmationen, det blev 2 stora 10l grytor!! det båder räckte och blev över..... sen dukade vi o fixade i ordning så att all i stort sett var färdigt på lördag fm, det enda som vi gjorde då var att vispa grädden och skära upp frukten....... Tack snälla Kicki för all hjälp!!! <3 Du är en pärla!!

Konfirmationen gick jättebra, stålade solsken från en klarblå himmel, nästan alla nära o kära var här. Efteråt var det
middag, fisksoppa då, kladdkaka, grädde o "gulekaka" och godis till efterrätt!! alla åt och var glada o nöjda.
När alla gått och vi hade städat iordning så var vi ju lite hungriga....så vi tände grillen o grillade lite korv drack lite vin o hade det bara bra!!


Anna med Ida och Sara  (ni ser ut som 3 änglar??)


Anna efter konfirmationen!

Söndagen.... vaknade jag av att solen tittade in genom fönstret o väckte mig! så härligt....hade inte ställt någon klocka på rigning!!
Skulle hämta Sara o Mattias som kom med tåget kl 10, dom har ju som sagt varit på Sieste i Hässleholm. Även om dom kom hem några timma under gårdagen för att vara med på konfirmationen.
Efter det åt vi frukost tillsammans, färska frallor från fiket o jordgubbar!! mums.....
Eftersom det var Morsdag så tyckte jag att vi kunde åka ut till Korrö och fika. Sagt o gjort, vi gjorde oss i ordning och gav oss i väg, Martin övningskörde, det gick hur bra som helst!! Vi var inte direkt ensam om att ha kommit på denna tanke, men vi hittade ett bord ute och beställde vår fika........där blev vi sittande en bra stund och hade det jätteskönt!
Bilder från detta kommer.....

Min mage!!

Aj aj... vad jag har haft ont i magen!! Beror förmodligen på all kontrastvätska som jag fick drika i går? I går kväll när vi var o handlade på CG så fick jag ett sånt jäkla mag knip att jag fick gå ut på sommar marknaden leta upp en solstol o sätta mig där en stund för att sträcka ut o slappna av i magen!!! Efter ett tag blev det lite bättre o vi kunde fortsätta handla.
Väl hemma så städade jag i ordning, fick hjälp av Kärleken som dammsög!! Tack!
När jag var klar med mitt så skulle jag ta mej en kopp te (grönt) o sätta mig i soffan o "andas" lite......men då sätter magknipet in igen!!! Får så otroligt ont!!! Grrrr..... så efter en stund ger jag upp, tar mig in o borstar tänderna o kryper i säng! Men det va inte så lätt för jag hittade inte något sätt som va ok att ligga på!! 
Jag har absolut inte tid med detta nu!! Har fullt upp idag med förberedelser till i morgon........

Fick förresten en rapport från älsta dottern i går kväll, lägat va under kontroll! Lite kallt o regnigt/blåsigt! Men hon hade varit o köpt sig ett par gummistövlar...........som matchade med hennes "party mugg"!!!!! Så bra då :-)


Sara med sina nya stövlar och matchande "party mugg"!!!

Urrrk!!!

Urrk!! Va äckligt det va att dricka kontrastvätska!!!! Tänk dej utspädd filmjölk med lite cement i och "upphotat" med jordgubbssmak!! Fick dricka en hel massa,det var nära att jag kräktes ett par gånger. Var inte alls hungrig efteåt även om det va lunch dax! Däremot fick jag rejält mag knip när jag körde hem. Jag satt o höll om ratten så att knogarna vitnade när det "knep" som värst.... inte alls kul. När jag kom hem så gick ja upp o la mig en stund för att slappna av och det blev mycket bättre!

Nu börjar jag bli hungrig, ska in till stan o handla så det blir väl att vi äter nått där, så slipper jag fixa middag idag!! Yes!
Sen blir det till att städa av det värsta....suck! Har igentligen inte alls lust med något sånt idag.

En nästan helt vanlig torsdag.

Åh vad jag är trött!! Det blev sent igår!! Var inte hemma förrän vid midnatt.......men va gör det när vi hade det sååå trevligt! Jättebra av dej Magda att ta tag i detta att vi skulle träffas! Det va så kul att träffas igen även om man har "sprungit" på varandra lite här o då, men att sitta en hel kväll och babbla, skratta, äta god mat och jordgubbar o glass! Mums

Idag: Ska jag in till "lassis" o röntga min hals för att se vad det är för "inneboende" som jag har där??? Skulle visst dricka kontrastvätska??!!! Är orolig för att jag ska kräkas av den?? Är nämligen lite lätt "kräksig"....men jag hoppas att det ska gå bra. Skönt att få reda på vad det är jag har i halsen??

Ikväll: Så är det städa o "röja" undan som gäller och handla de sista till helgen. För i morgon ska jag fixa maten o duka i ordning. Konfirmationen är kl 12 på lördag, men jag tänkte att jag skulle försöka ta det lite lungt på förmiddagen. Sara o Mattias kommer ju hem några timmar på lördagen för att vara med och sedan åker diom tillbaka till Hässleholm för att var med dom sista timmarna på festivelen........ Hoppas att dom har det bar o att dom inte har regnat/blåst bort i natt!!?? Jag får säkert en rapport under dagen av dom.

.

Åhh..... va jag längtar efter sommar, sol o lata dagar vid havet!!!


Onsdag...mitt i veckan!

Så var det då redan onsdag!!! Fattar inte vart tiden tar vägen?? Vad har maj månad försunnit förresten? Man har ju knappt fattat att det är maj förrän den är över..... om några dagar är det Juni, första sommarmånaden med skolavslutning, sommarlov, midsommar, färska jordgubbar, sill o nubbe......förhoppningsvis en massa SOL!!!
Köpte förövrigt "gubbar" igår, men jag tror inte att dom var svenska?? men dom va goda iallafall! Tänkte att vi skulle ha smaskat på dem och melon i går kväll......men jag glömde bort det!! Konstigt va?? Så jag tog några till min frukost istället.

Igår: Så strök jag kåporna (till konfirmationen) och alla andra kläder som skulle strykas. För er som inte vet så stryker jag i stort sett aldrig!!! Men det gick bra, allt blev så slätt o fint o jag kände mig riktigt huslig där jag stod i köket o strök medan äldsta dotter satt o sorterade vilka kläder hon skulle ha med sig på "Siesta" i Hässleholm (festival) som hon åker till på onsdag.

I kväll: ska jag hem till Magda o träffa min gamla jobbarkompisar. Det ska bli jättekul, det var längesedan vi träffades allihop. Pannan ska in till stan o lyssna på Linus som spelar där i kväll och stora dottern åker på festival med sin kärlek. Festivalen håller på till lördag kväll/natt, men dom kommer hem några timmar på lördag för att vara med på lillasysters konfirmation......

.
Ett blommande äppelträd i Hejnum!

Full speed.....

Denna dag har verkligen gått i ett!! Tänk er att jag var uppe innan kl 06 idag!!! Uffe verkligen drog upp mig ur sängen!! Måste ha sett kul ut? Eftersom jag behövde vara på jobbet vid 06,30 o jobba in några timmar.... Jag behövde vara ledig på em istället. Pannan tog ledigt från lunch så hon kunde följa med in o hämta Storasyster vid flyget. Efter att vi hämtata henne åkte vi ner till stan för att äta lite, jag hade inte hunnit äta inna, så idag blev det pizza........mmmm va gott!!! det va jättelängesedan jag åt det. Vidare gick vi en runda på stan o jag fyndade en "mjukis" kofta på Gina, vet att den kommer att bli en favis! Har redan satt på mig den :-)
Sara skulle vidare till Rusta för att köpa ett "festival" tält som hon inte behöver vara rädd om när hon ska iväg på sina festivaler i sommar........ vet inte hur jag ska tolka det???? Hmmmm
Jag som absolut inte gillar Rusta hittade ju naturligtvis lite bra o ha saker där!!
Sen var det dax för Maxi o handla inför helgens konfirmation.....suck o pust!! Så idag rök en stor del av lönen, alltså kommer jag säkert att ha "köpstopp" även denna månad!! Ja ja, det blir nog bra med det.......hoppas jag??

Nu tänkte jag ta mig en runda tillsammans med min kärlek som just kom!!
Hoppas på en lite lugnare dag i morgon??!!

Min inneboende??

Jag har nått som bor i min hals???? En inneboende.... kan vara ett ufo? eller en spindel som lagt ägg.....Pannans Ylva tror att det är en fästing?? Har du nått annat förslag på vad det kan va!?
Vad det än är så är det obehagligt! Nu i helgen så har jag känt av det mer än innan.....känner att det är nåt som är nedanför stuphuvet.....Känner det när jag ligger på rygg och när jag sväljer! Har fått en tid på röntgen på torsdag, då änligen kan jag få reda på vad det är!??? Jag lovar att tala om vad det är.... to be continued.....dodududuuuu!!! (eller nått sånt??)

Idag: Har jag varit lite duktig och gjort det jag skulle gjort igår och inte gjorde det!! För igår gjorde jag absolut INGENTING!!! Jag var så jätte trött och hade varken lust eller ork att göra någon nytta. Det ända nyttiga som jag gjorde var att träna en stund på kvällen, annars tog jag det bara lungt, åh de va jätteskönt!
Men idag har jag bakat "gulekaka" (saffranskaka) till konfirmationen, målat väggord på köksväggen och lagt upp min klänning. Har även hunnit vara ute o gå 2gånger lagat mat o lite annat nyttigt.



Visst blev det fint??

Rottnen runt och Folkrace.

Så har man varit ledig i 2 dagar och har fortfarande 2 lediga dagar kvar (nästan iallafalla!) så jätte skönt!

I torsdags: Så cyklade vi Rottnen runt, en lagom runda på 4,2 mil, detta var ett lopp som återuppståt i kommunen. Det var nästan 200 startande, både gamla o unga, snabba o mindre snabba!


Vi tog det lungt!! Vårt första stopp blev vid Knapelid, där är underbart fint med världens utsikt över sjön Rottnen. Vi tog fram vårt fika som bestod av kaffe/te, nybakta bullar (från ICA) och hemlagad fudge (ett "test" som jag gjorde här om kvällen o blev kanongott!!) Solen lyste o fåglarna kvittrade. Även myrorna var i full gång...... typ kryllade av dom!


Efter fika pausen cyklade vi vidare genom skog o skog o skog!!! En o annan röd stuga skymtade mellan träden. 2st överkörda ormar!! [ Djiik!!!] såg vi (fast den ena var visst en ödla, men det är nästan samma sak??!!) Nästa stopp blev vid sjökanten strax innan Sandstaden, där plockade vi upp våra medhavda baguetter och vinet......... bredde ut filten o bara myste i solen! Åhh så härligt de va!!!
            
Visst ser det härligt ut????

Sista etappen hem blev händelserik!! Kicki fick punka på sin cykel!!! Eftersom hon är lite "präktig" av sig (emellanåt) så hade hon tagit med sig cykelpump! men vad hjälpte det?? inte alls! Det var bara till att börja gå.....tills Uffe kom på idén att jag kunde skjutsa Kicki o Uffe o Micke turades om att ta hennes cykel. Sagt o gjort, det var ju bara ca 1 mil kvar innan målgång!! Det va lite tungt i uppförsbackarna så då fick vi gå. När vi hade ca 5km kvar så kom räddningen!!! :-) Ryktet hade spridit sig att vi hade en punktering och en "hel" cykel kördes ut (tack Agneta, Chrille och Chrilles mamma som lånade ut sin cykel!!!) o vi kunde cykla "riktigt" sista biten hem!!! Väl i mål fick vi varsin medalj!!! Alla nöjda o glada efter en toppen runda! Detta kommer vi att göra om igen nästa år!

    

Folkrace: Hela fredagen, nästan, var vi på folkrace!! det är faktiskt riktigt spännande att stå där o se hur dom kör! man riktigt känner hur hornen växer ut i pannan!! Jag hade gärna testat detta.....men det är kanske lika bra att jag inte gör det, skulle nog bara bli förbannad på alla som försökte att tränga sig förbi!!??
Det är min kärleks söner som kör detta. Eric har kört några lopp och börjar bli rutinerad, För Emil var det debut!
Eric slutade på en 3:e plats i sin grupp, Grattis!! Han blev dessutom av med sin bil, det var 3st som lagt bud på den och den hamnar nu i Skåne....men han va lika glad för det!


Eric o Emil innan start!


Emil in action.....


Eric fick hjälp att bogsera bort sin bil efter att ha voltat i finalen. Som tur var så gick det bra o han kunde kravla sig ur bilen, med det blev några rejäla bucklor på den!

Väl hemma igen var vi lagom trötta o frusna....så det blev en lugn o tidig kväll! God mat o en film, som inte alls var bra,men det var den som var kortast!! 

i dag lördag: Ska jag bara vara hemma o fixa o dona..... vi har ju konfirmation nästa lördag så det behöver ju planeras o fixas till den.....städa av lite. Pannan har varit Jätteduktig o tvättade hela torsdagen, så det behöver jag inte göra!! Tack gumman! Sara Fia "flyttar" hem på måndag (ska bo hemma över sommaren) och vi har redan fått hem flera flyttkartonger som jag inte har en aning om vart jag ska ställa???? Några tips??? just nu står dom i vårt "biblioteket" men där kan dom inte stå hela sommaren............ detta medför att vi behöver rensa,slänga o röja upp i ett av förråden för att få plats med dem??? Huu... va jobbigt det blev med en gång!
Nu ska jag sätta mig med en kopp te o ta det lite lungt innan jag börjar "stimma" o dona, får väl försöka att få upp Panna och ge henne lite frukost, har varit o köpt frallor på fiket! Alltid lika härligt med nybakta frallor till frukost!

Inte min dag idag!!!

Just nu: Suck!! det har varit en riktig jobbig morgon idag!! Vaknade i o för sig utvilad o allt kändes bra......men sen började det!!! När jag står o målar ögonen så går spetsen av på eyeliner pennan jag försöker skruva upp men upptäcker att den är SLUT!  Där står jag med bara ena ögat målat!! Letar febrilt i sminkväskan efter en annan penna....men inte då! försöker att sudda ut det jag har målat, det syns inte så väl för de ögat som är omålat är det som är under min lugg!
Sen är det bara att plocka ihop sig för att gå till jobbet, springer o stirrar efter mina grejer o kör fingret/naglen rakt in i dörrposten, hela nageln gårr av!!! Just nu är mina naglar jättedåliga o jag har försökt att få lite fason på dem, så nu har jag ännu en nagel som går ända ner till fingertoppen! Tycker att jag känner mig jätte handikappad att inte ha någon längd på naglarna!!!

I går: Var jag ute o gick en runda efter jobbet med min bästa vän Kicki, det var ett sånt härligt väder! Skönt att få "gå av sig"  när man suttit en hel dag. Lite senare skulle jag ut o hämta yngsta dottern i Tjugosjö by!!! Typ världens ände, mitt i skogen!! Jag hade fått vägen dit förklarad för mig o jag hittade til själva byn, men sen??? Jag körde "vilse" det var ju en massa små vägar hit o dit!! Fick ringa dottern o säga att jag inte visste vart jag var!! Men det ordnade sig, jag fick vägledning o hamnade rätt!! så nästa gång vet jag vart jag ska o hamnar rätt med en gång!!

I morgon: Ska vi, Jag, Uffe,Micke o Kicki cykla Rottnen runt!! En runda på ca 4 mil. Det ska bli kul! Det kommer ju inte bara att vara vi som cyklar eftersom detta är något som gått ut i hela kommunen. Vi ska ha med baguetter lite vin o annat gott!! Återkommer mer med detta i morgon!!

Premiär!!

Så, har jag då äntligen fått tummarna loss o skaffat mej en blogg!!! Med hjälp av mina duktiga döttrar, som exakt vet vad och hur man ska göra! Puss på er!

Nu kanske ni, som inte vet vem jag är undrar vem jag är??
Jag är en helt "vanlig" glad och positiv, lite "crayzy" emellanåt, ensamstående särbo mamma, har 3 barn 20 ,19 och 15år. Tycker oftast att livet är underbart att leva, försöker att fånga vardagen och även göra den till fest!!
Dom 2 äldsta barnen bor inte hemma längre (även om äldsta dotter kommer och ska bo "hemma" över sommaren!!) Så det är oftast bra jag och yngsta dottern hemma, när inte min kärlek oxå är här och ibland även hans son.

När jag inte jobbar så gillar jag att träna, är spinninginstruktör och kör 2-3 pass i veckan försäker även att hinna med lite styrketräning, promenader och några jogging rundor.
Sen sätter jag stort värde på att träffa mina härliga underbara vänner! Utan dom vore livet tråkigt..... 
Som ni säkert förstår så gillar jag även att patraya!!! Tycker att det är så kul att gå ut o träffa nya och "gamla" vänner. Så det händer aldrig, eller... nästan aldrig, att jag tackar nej till party!!

I min blogg kommer ni att kunna läsa om........ ja det mesta! Kommer väl att skriva om min "vardag" (de lät tråkigt) men det komer att bli mycket blandat, smått o gott!! Jättekul om ni kommer med inlägg, så jag vet vad ni tycker

RSS 2.0