Så va det fredag igen!

Tänk vad denna vecka bara rusade fram...som jag skrev i början av veckan så har jag haft fullt upp ända fram till idag! Så förlåt mig att jag inte har varit flitig med bloggandet! men som sagt, har haft fullt upp!
Igentligen hade jag tänkt att börja måla om i mitt sovrum idag, men just nu har jag absolut ingen ork! få se om det är bättre i morgon?
Men jag har fullt upp ändå...hade tänkt att städa och plocka undan här hemma, det är ju en av sakerna som blir "lidande" när man inte hinner på kvällarna...

Ikväll ska jag till Kicki kompis och äta lite gott, då blir det laxpaj och sen skulle jag fixa någon smarrig efterrätt, har bara inte kommit på vad förnågot ännu?? Sen sluter vi upp med våra Kärlekar, för dom har ju tacoskväll i kväll!


Min bästa Kicki kompis och jag!

Det är ju trots allt Valborg idag...men jag tror inte att det blir att titta på någon brasa för vår del? Jag har lyckats att missa den i så många år...så jag missar den nog i år oxå! Det blir ju vår iallafall! :)

Igår hade jag "min" sista spinning för terminen! Känns lite konstigt men samtidigt skönt att slippa vara upptagen varje torsdag...men till hösten kommer det igång igen och då är det bara att köra "gärnet" igen!! :)

Nu ska jag gå och göra mig lite frukost och titta lite på morgontv innan jag sätter igång med dagen "sysslor".


Fruktsallad och naturell youghurt med nötter får det bli till frukost och sedan ....

....naturligtvis en STOR kopp te!!! För vad vore Livet utan te????

Ha en bra dag och va rädd om dig!
Livet är Här och NU!!!
Kram

Vårfint

Nu i helgen så har jag fixat och donat lite här hemma! Alltid kul med lite nya grejer.

Jag var i Alvesta i trorsdags och där har dom en jättemysig affär som säljer lite alltmöjligt "vill ha" grejer, Maries önskedröm, helt klart värt ett besök om du har vägarna förbi. Där hittade jag ett kuddfodral som verkligen passade mig!



Köpte även en fin glasburk att ha lite godis i.....



Sen är det ju dax för lite nya blommor både ute och inne, så det blev en runda till Lundens växthus.


Fina rosa perlagonier i köksfönstret och....


....Härliga penseér och tusenskönor på balkongen.

Och en fin krona, från "Margaretas" här i Hovet. Jag tyckte att det passade att ställa en blomma inuti.



Jag är även jättenöjd med min byrå, och silvret som jag ställt där....som tidigare bara stod i ett skåp och skräpade!



Måste även vissa mitt fina hjärta som jag fått av mina älskade "ungar"!


Visst är det fint? och texten stämmer så väl.....


Till helgen har jag starka funderingar på att måla om i sovrummet! Där kommer det oxå att bli vita väggar med lite svarta detaljer...tror jag? haha... Mycket ideer finns det men tiden finns inte alltid!

Nu är det dax att ta det lite lungt, sätta mig i soffan med en stor kopp te och en knäckemacka! mumms...va gott :)

Ha det gott och Njut av Livet!
Kram

Ny dag ny vecka...

Sååå var det då måndag igen!! första dagen på en helt ny och orörd vecka. Vad ska man då hitta på??? För min del så kan jag säga att även denna vecka är mer eller mindre fulltecknad.

Ikväll blir det ett träningspass både kondition och styrka, vet inte om jag ger mig ut och joggar eller om jag tar "crossen" på gymet...det var ju ett tag sedan jag körde den. Efter det så blir det bara att ta det lungt och kanske sätta mig en stund i soffhörnet. Kan inte tänka mig att det är något att titta på på tv?? eller?? har du kanske ett förslag vad man kan titta på?

Imorgon så är det ett föräldrarmöte på Pannans skola, lika bra att gå dit, eftersom det varit ganska oroligt där sista tiden...få se vad lärare och ledning har att säga om det hela?? Inte mycket kan jag tro? men vi får se....

På onsdag är det begravning av lilla mormor. Hoppas verkligen att allt går bra, det känns lite olustigt....men de ska det väl göra?

Och på torsdag så har jag "mitt" sista spinningpass för säsongen. Det ska bli skönt att inte behöva vara uppbokad varje torsdagskväll, samtidigt som det känns lite "konstigt" men jag kommer ju tillbaka i höst.... och då kör vi gärnet igen!! yehaooo!!

Sen på fredag är det ju Valborg och man ska välkomna Våren och titta på brasan, som jag alltid lyckas missa!! Få se hur det går i år?

Sen var hela denna veckan slut och hela april månad oxå! fattar inte att det är maj månad nästa vecka??? Vart tog den här våren vägen??? Någon som vet?

Lev Livet Här och NU!!!!
Kram



Vuxenpoäng

Ha ha... ja, det här med vuxenpoäng kan man ju alltid diskutera när man som jag är eller iallafall förväntas att vara vuxen?
Här om kvällen så hände det en insident som gjorde att jag inte alls kände mig vuxen, utan helst hade velat ha en "vuxen" i närheten...

Det var så att jag skulle ladda min mobil, la den på laddning jämte sängen som jag brukar och gick sedan ut för att göra mig iordning för att krypa ner i bingen. När jag kommer in i sovrummet i gen så hör jag något som "rasslar" till...jag blir stående på golvet och lyssnar vartifrån ljuder kommer, sen går jag till sängkanten och ser hur kontakten till min sänglampa bara "hoppar" ur kontakten... ungefär lika fort hoppar jag upp i sängen! För inte vill jag stå kvar på golvet, man kan ju aldrig veta vad som finns under sängen??? ha ha ...
Nu kommer alla mina tankar om att, "Klart att det måste vara någon under sängen" så där sitter jag helt still och bara väntar på att få se en hand komma fram under sängen!! Jag är så säker på detta, för annars kan ju inte kontakten bara "hoppa" ut så där?? eller?

Efter ett tag tar jag mod till mig, och detta tar verkligen emot, men jag böjer mig ner från sängen för att titta under  och se vad som finns där! Vad jag förväntar mig, det vet jag inte riktigt, men något måste det ju vara...ett monster, ni vet det där kända "sängmonstret"? som alltid finns under sängen och som kommer fram och nyper en i tårna när man sover?! och som gör att man alltid måste ha fötterna under täcket väl insvepta så att ingen kan komma in där!
Eller som finns under trapporna, speciellt öppna trappsteg, som försöker att ta tag i fötterna när man springer upp för trappan, men är man då lite "listig" så springer man i zickzack, så förvirrar man dem?? och viker man av 90grader direkt när man kommer upp,så kan dom inte ta tag i fötterna för dom är på väg rakt fram....och man har än en gång lyckats att lura dem!!! ha ha ha....

Jag vet att detta låter helt crazy, men jag var fruktansvärt mörkrädd när jag var yngre, och hade många tankar om monster och annat "konstigt" som kunde komma fram i mörkret!
Detta har ju tack och lov försvunnit med åren... och kanske är jag trots allt vuxen vad gäller den biten??

Men, vad var det nu som fanns under min säng??? det enda som jag ser när jag tittar, är bara några förskrämda dammråttor.... men visst monster kan ju vara osynliga oxå? eller inte?

Ha iallafall en helt undarbar dag!!
Ta det lugnt och va rädd om dig!
Kram

Panna pannan 16 år!

Idag är ingen vanlig dag...idag är Pannans födelsedag! Hurra hurra hurra!!!
Grattis gumman!


Pannan 16år idag!

Som vanligt när man är förälder..så undrar man vart tiden har tagit vägen? Kan inte fatta att det är 16år sedan som vi var på BB och du äntligen ville "titta" ut. Redan då var du lite lat, ha ha, och tyckte väl att det va skönare att ligga kvar inne i magen? än att komma ut i verkligheten?

Men du är Världens bästa Pannan och jag vet att du kan om du vill! men det är ju förstås skönare att ta det lugnt! :) Du har ju alltid haft storasyskon som fixat och hjälpt dig med det mesta, och det är klart att man utnyttjar det då! Sen är det ju bara så att....är man minst så blir man (oftast) bortskämd!


Dina 2 tokiga stora syskon....


...men du kan ju du oxå! ha ha...


En prinsessa måste ju ha prinsess duschkräm!


Grattis gumman!!! Hoppas på stor visnt....men det blev de tyvärr inte!
Men jag ser framemot en heldag med shopping tillsammans med dig! Det är inte fel det heller!

Hoppas att du får en super duper födelsedag!
Solen skiner ju idag...som alltid på din födelsedag! <3
Ikväll blir det lite kalas, tacos är bestämt! sen får vi se vad det kan bli istället för tårta???

Ha en underbar dag!
Kram

Nu är det klart!

Nu är jag äntligen klar med mitt badrum!! I helgen kom dom sista hyllorna på plats, med hjälp av Kärleken. Tack för det! <3

Jag tycker att det är så fint och frächt...enda nackdelen är att det fortfarande är så litet! men, man kan inte få allt!


Färgerna går i vitt och grått


Mina fina nya hyllor

Fina gråa handdukar


Fatta vilken skillnad...så här så det ut förut!!!

Det är även målat en grå "stapel" på varje vägg, bakom toan och hanfatet, så blir det lite "liv" på väggarna och inte bara vitt vitt vitt...även om jag tycker att det är fint!

Ha en fortsatt skön dag och va rädd om dig!
Kram


Vill inte....

Varför finns det inget universal piller mot förkylning??? Precis som när man har ont i huvudet tex och man tar en tablett och vipps så är värken borta! Det skulle finnas mot förkylning oxå! Vipps så är förkylningen borta...

Idag vaknade jag genom snuvig och tycker inte att jag gjort annat än att nyst o snörvla hela fm! Inget kul! :( Har snart gjort av med en rulle hushållspapper.... och är så där fint röd under näsan redan...
Så idag blir det att bara ta det lugnt, ligga i soffan och titta på film och dricka massor av te! och hoppas på att elendet ger med sig? har varken lust eller tid att vara förkyld! *athjo, sörvel och snyt* Suck!


Vad vore livet utan te???

Nu är det dax för en film... tur att jag nyligen köpte lite nya filmer!

Ha en underbar dag och va rädd om dig!
Kram


Vinyl kväll

I går fredag blev jag och Pannan nerbjudna till Kärleken på tacos, lite hastigt! Klart att vi tackade JA! :) aldrig fel med tacos (även om jag inte tål kryddan :( men det går ju att äta utan) Efter att vi hade ätit så kom vi på att vi skulle gå ner i "vinylrummet" och lyssna på gamla godingar!... vad sägs om lite Nazareth, ZZ Top, Six pistols och massa annan bra musik... och naturligtvis blev det en massa flasch backs till "gamla goda" tider :) ha ha...


En hederlig skivspelare...


... och en massa bra vinylskivor....


... och tända ljus! Ett bra recept på en lyckad vinylkväll!

Tack för en mysig vinylkväll! Det får vi snart göra om igen!

Njut av Livet, här och NU!
Kram




En nästan vanlig onsdag?

Fortsatt fint och härligt vårväder! Solen har strålat från en blå vår himmel idag, fåglarna kvittrar och människorna verkar glada och nöjda! Det känns verkligen Wow! Hade tänkt att inviga våren med den första glassen ute idag när jag var i stan, men så blev det inte...tiden "sprang" ifrån mig och parkeringstiden höll på att gå ut och någon P-bot vill jag inte ha! Så, det får bli en annan gång!


Mumms...med glass!

Men jag har iallafall ätit lunch med min Carina kompis idag, passade på när jag ändå var i stan mitt på dagen och hon hade ledig em! Som vanligt fanns det mycket att prata om! Bla tyckte hon att jag skulle följa med henne och 2 tjejer till, till Ullared i sommar, dom skulle hyra en stuga?! Visst varför inte? Shoppa o ha det kul, är ju inte fel!
Snart ska hon o delar av familjen åka iväg på en härlig solsemester! Är faktiskt lite avis... men jag unnar dom detta! :)


Visst är det härligt? sol, värme och svalkande pool!

Pannan har vårkonsert i kyrkan idag, men jag har inte möjlighet att komma och titta, men hon hade fixat så dom spelade in lite idag när dom uppträdde för skolan...så jag har ju nästan sett/hört det?! eller?


Ett härligt vår skutt....Pannan o Jasse!

Nu ska jag byta om och ge mig på en jogging runda... känner att jag behöver stilla oron i kroppen och få bort "klumpen" i magen!
Sen blir de Brie-toast och en kopp te när Pannan kommer hem! kanske att vi tittar på en film? Vi får se...

Ha en fortsatt skön vår kväll!
Njut av Livet!
Kram

2år idag!!

Tänk va tiden går!! Idag är det 2år sedan jag och Kärleken blev tillsammans.... fattar inte? ibland känns det som om det inte alls var länge sedan och ibland känns det som jätte länge sedan??! Crazy!

Vi träffades här hemma hos mig, jag hade en köksfest, för att inviga mitt nya kök! Ja, och det ena ledde till de andra! Ha ha... Jag som hade sagt att jag absolut inte skulle ha några fler förhållande! men man kan inte rå på sina känslor.... Jag var helt "såld" eller vad man säger? Ha ha...
Kicki, som var med vet hur "jobbigt" jag hade det! och skickade ett sms till Kärleken och undrade vad han hade gjort med mig?

Så en STOR PUSS & KRAM till min Kärlek på 2årsdagen!!


Kärleken med sin "andra" älskling?! Hmm...
(Åhh, så härligt! Snart är det dax att ge sig ut på rundor med HD´n!!)


En Kärlek som alltid dyker upp som "gubben i lådan" när det ska fotas! Ha ha...


En glad Kärlek som njuter av Livet!


Puss på dig min Kärlek!

Jag Hoppas på att vi får fortsatt många roliga och underbara år tillsamman!

Njut av Livet Här och NU!!
Kram

Kosta Boda Art Hotel

Så har man varit och besökt/övernattat på Kosta Hotel! jag måste säga att det var helt kanon! Blev verkligen possitivt överaskad.
Vi kom dit i fredags em, vi började med att äta en sen lunch, eftersom vi ändå inte skulle äta middag förrens senare på kvällen. Efter maten gick vi upp till rummet, vi bodde i Ulrica Hydman-Vallien´s korridor (det är hon som satt sin prägel på rummen i den koridoren) Rummet va jättefint.


Typisk Ulrica HW målning.


Fina glasskulpturer i fönstret.

Sen var det dax att gå ner till SPA avdelningen, vi tog inte några behandlingar utan tog det bara lugnt, badade och hade det gott! Vädret var dessutom perfekt, så vi kunde både sitta och bada ute.




Så härligt lugnt o avslappnande!




Rondellhund mitt i poolen!


Fina nagelacksflaskor disignade Åsa Jugnelius.

Efter SPA vistelsen var det dags för middagen, som bestod av en 3 rätters meny och var verkligen kanongod! Jättebra service...
Efter det var det naturligtvis dax att besöka Glasbaren....bara det en upplevelse!


Varsin god Caphrinia....


Lamporna i taken....


Glasbaren


Fina glasflaskor....

Efter en hellyckad dag och en kanon kväll i baren med tevligt sällskap och lite dans, var vi lagom trötta och "ramlade" i säng framåt halv 3 tiden....*Gäsp* men det gäller att ta till vara på tiden när man är i väg o har kul! (sova kan man göra hemma!)

Njut av Livet!
Kram

Härliga fredag!

Härliga fredag!! Tänk att en dag kan vara så underbar? och att alla verkar vara överrens om det! Fredag, snart helg och man kan göra, nästan, vad som helst! Vill man bara va eller har nått projekt på gång eller bara strosa runt på stan ta en fika träffa spännande människor....i vilket fall som helst så är det härligt!

Själv ska jag och Kärleken åka till Kosta för en minipini semester, vi ska bo på Kosta art Hotel. Det är ju inte så långt hemmifrån, men vad gör det? Ingenting! Bara skönt att få komma iväg o bara va, spaá lite grann äta o dricka gott!
För min del passar det kanon just nu efter en, rent ut sagt, för j-vlig vecka!! behöver inte gå in på detaljer....men jag önskar att det hade varit lättare att gå till jobbet! :(



Det är så härligt med alla vårblommor som tittar fram!


Och hummlorna har hittat tillbaka efter vintern...

Visst är det underbart!
Lev Livet och Njut!!
Kram

Våren är här!!

NU är det verkligen VÅR!! Så härligt! Här märks det framför allt för att måsarna har kommit och hörs mer än väl! fast jag fattar inte vad dom gör här?? mitt i mörkaste skogarna 10 mil från havet?? Ska inte fiskmåsar vara vid havet? Det trodde iallafall jag? Sen i mitten av juli ungefär så är dom borta... då blir det lugnt o skönt igen!



Har även sett att det är många vårblommor som titta fram, det blir många fina färger i rabbaterna, snart kommer väl även vit- och blåsipporna.





Visst är det härligt!! Nu känns det som om man kan börja leva på "riktigt" igen, folk tittar fram ur sina gömmor och allt blir lättare, förhoppningsvis?

ha en underbar dag och njut!
Kram




Lilla mormor

Igår, måndag var jag och Lillasyster Johanna i Borås över dagen, dels för att "ta hem" Lillasyster Malle men oxå för att ta ett sista farväl av vår lilla mormor somnade in igår natt. Jag är så glad att jag var där och träffade henne för inte så länge sedan och för att hon har fått leva ett så långt och bra liv utan sjukdommar och annat som kan drabba en. Hon har bott hemma i sin egena lägenhet hela tiden, inte illa när man skulle fylla 97 om 1månad! Alltid pigg och glad, och mycket mån om sitt utseende. Hon satt ofta ute på sin balkongen i solskenet för att få färg på kinderna. Hon har alltid varit en lite "wild and crazy" mormor, hittade ofta på en massa bus o skoj när vi var små.
Åhh, va det känns tomt och konstigt att hon inte finns här längre!


Min älskade lilla mormor!


Mormor på hennes 95års-dag


Lev Livet ocn Njut!
Kram




Påskmys

Tänk att lediga dagar kan gå såå fort! Bara en ledig dag kvar innan  det är dax att gå till jobbet igen, fast det är ju visserligen en kort vecka! Bara jobba 3dagar sen är det ledigtt igen! Då ska Kärleken o jag åka iväg på lite "kärleksmys" :) Så härligt att bara komma iväg och bara va!

Nu i helgen hr det varit fullt upp, har ju alla "barnen" hemma och det är så mysigt att bara få rå om dem och skämma bort dem!

I lördags, påskafton, var det ett underbart väder. Solen sken från en blå himmel och fåglarna kvittrade glatt! Det va dax att leta efter äggen som Påskharen hade gömt! Jag satt på trappen och njöt i solskenet medan "barnen" letade och till slut hittade äggen! :) Då känns det som om dom aldrig kommer att bli vuxna...men vad gör det! Ha ha...
Även jag fick ett ägg, eftersom jag inte vill ha något godis så låg det ett paket god choklad glss och ett jättefint hjärta att sätta på väggen där det stod "Njut av Livet" vilket passar mig perfekt!


Pannan o Martin i solskenet på trappan!




Sen var vi på födelsedag fest hos Johanna S som fyllde 16! God mat, dricka och efterrätt och en massa glada o goa ungdomar!

Idag har jag inte gjort så mycket! Mest varit hemma, myst i soffan med en bra film tillsammans med barnen.

Ha en fortsatt bra kväll!
Njut av Livet!
Kram



Glad Påsk!

En riktigt Glad Påsk vill jag önska alla mina läsare! Hoppas att ni oxå ska ha en lång skön helg! Bara vara och ha det gott. Hoppas på att påskharen kommer på besök?
Själv ska jag strax bege mig i väg på kvasten, som är ny trimmad, kiteln är polerad, nu gäller det bara att få tag på katten, Ansgar var är du????


Vad sägs om dessa små "Kärringar" det va ett tag sedan....

Jag har alla mina barn hemma ihelgen, vilket jag tycker är jätte mysigt! Ska bara rå om och skämma bort dem! De får man göra som mamma...när dom inte bor hemma längre.


Älskade ungar! <3

Igår var vi i skogen på en liten promenad med Ansgar (promenad o promenad, de va mest o stå stilla när Ansgar kollade in läget!) Han hittade ett litet kärr som han tyckte verkade jätte intressant! Känna lite på vattnet o så...spana in fåglar o annat intressant!


Ansgar på "jakt" i skogen.

Ha en skön kväll!
Lev livet o njut!
Kramar





RSS 2.0