Vad händer idag?

Fredag och jag är ledig! men idag har jag sällskap eftersom Pannan har sportlov. Idag ska jag hjälpa henne med att möblera om i hennes rum (och samtidigt passa på att "städa" av!!)
Få se om det blir en liten runda ute oxå, Pannan ville att jag skulle följa med henne o fota lite istappar!

Just nu sitter jag i sofan med mitt morgon te, så härligt! och tittar på morgon tv och bl.a OS sammandrag, (har faktiskt börjat sakna detta när jag jobbar?!) Det trodde jag aldrig att jag skulle göra, ha ha...



Ikväll är det Let´s dance ( det ända program som jag verkligen följer) som gäller, få se vems tur det är att lämna dansgolvet idag?

Imorgon ska vi åka upp till Borås och hälsa på min lilla mormor, en riktig krutgumma, fyller 97 nu i vår! och bor fortfarande hemma! (med lite hjälp förstås). Sen har jag ju min kusin och moster som jag oxå ska träffa :)

Igår var det spinning som gällde, 90min effektivt, så skönt! Hoppade styrkan och tog en längre stund i bastun istället!

Ha en ubderbar dag och va rädd om dig!
Njut av Livet, Lev här och NU!
Kram

Vårkänslor

Idag har det verkligen kännts som om våren kommit!! Det har varit blå himmel, lite sol och fågelkvitter :) Man blir på så gott humör och man vill bara vara ute och njuta! Synd bara att man har jobbat hela dagen, så jag fick nöja mig med en lite stund ute, men man får va glad för det lilla!



SaraFia ringde mig idag och var förtvivlad för hon skulle åka med tåget mellan Västerås och Sthlm i morgon för att gå på KENT konsert, men det va ju bara en massa inställda tåg *suck* så jag tyckte att hon skulle ta det säkra före det osäkra och åka redan idag...så slapp hon missa allt! Hon ringde mig nu ikväll och sa att hon satt på tåget...va bra! :)


SaraFia är ett stort KENT fan och har en massa konserter framför sig!

Själv har jag varit en runda på gymet direkt efter jobbet. Idag blev det löpbandet (igen) 70min med högt tempo och långa backar! Så jag tror att jag känner av detta imorgon = träningsvärk i baken? Ha ha...
Sen har jag varit ute i "intet" och hämtat Pannan som varit hos en kompis.


Tycker faktiskt att det är fint med all snö...även om man börjar tröttna nu!

Kicki kompis undrade vad jag skulle hitta på att göra om här hemma (som jag skrev igår) först och främst blir det att måla om i tv-rummet och i sovrummet, även om det inte va så längesedan jag gjorde iordning där. Känner bara att jag vill att det ska "hända" något här hemma!

Nu sitter jag i soffan och tittar på OS och herrarnas staffet i skidor, och Sverige ligger nu på 1:a plats! Heja Heja

Ha en fortsatt bra kväll och en bra dag imorgon!
Ta det lungt o va rädd om dig!
Kram

På banan igen

Idag tisdag har jag jobbat, tyckte att det va lika bra att testa på och se hur det går...och det har gått bra! Bara lite huvudvärk under dagen, det får man va nöjd med :) Det va en hel del jobb att "ta igen" så det fanns att göra hela dagen!
Nu i kväll så har det varit bowlingmatch igen, idag var det jag o Kärleken som spelade och 2 poäng fick vi ihop! Jag passade på att gå både dit och hem, känns så skönt att få komma ut o röra på sig när man varit inne och suttit still hela dagen. Sen har det ju varit Bygglov på tv´n i kväll...så nu är man ju sugen på att "bygga" om hemma igen!! ha ha... Får väl se vad det kan bli? Hade ju lite planer i höstas som inte blev av.


Snart är det sommar och man sitter ute och äter....

Igår var jag en sväng på gymet, gick 1timme på löpbandet, tyckte att jag skulle ta det lite lugnt och inte ta i för mycket, se om det funkade med tanke på huvudvärken...och det kändes bra! så det blir nog en runda i morgon oxå! På torsdag har jag ju min spinning igen :)


Idag ska det börja "tina" runt husen...enl gamal sägen? Hoppas det stämmer :)

Har även pratat med lilla mammsen idag...åh va jag längtar att åka över och hälsa på!! Så nu har jag börjat titta på lämplig vecka att åka över, har ju en hel del komptid att plocka ut! Dom har ju oxå fått en massa snö...precis som alla vi andra, så pappa hade fullt upp med att hålla rena "gångar" till vedboden, posten och in till huset!


Hejnum för något år sedan...troligen mycket mycket mer snö nu?

Nu är det strax dax att träffa "John Blund" han kommer punktligt varje kväll! Ha ha...


Ha en bra dag i morgon och va rädd om dig!
Lev livet o Njut!
Kram

Resumé av helgen

Det känns som om jag aldrig har tid att sätta mig o blogga på helgen? Vet inte om jag har så mycket mer att göra då än i veckorna?
Tänkte iallafall bjuda på en resumé från helgen som gått...

Ifredags var jag ledig från jobbet, Pannan hade lovdag. Jag tog det lugnt hela fm, huvet kändes ganska ok? Vi tog en runda in till stan på em, behövde fylla på kylskåpet...konstigt att det behöver göras så ofta! Jag handlar hem o vipps, så är det slut!? På vägen hem så hade det börjat snöa rejält, men det gick bra att ta sig hem. Sara var ju hemma över helgen och det va tänkt att hon skulle iväg o träffa kompisar, nu blev det inte så utan kompisarna kom hem hit till oss och sen sov dom över här....nästan som "förr i tiden" när jag hade Bed and Breakfast nästan varje helg här hemma! Jag tycker det är jättemysigt när det är fullt hus här hemma!

Lördagsmorgonen började med långfrukost o frallor från fiket! Det hade kommit en hel del snö under natten...så jag tog mig ner till Kärleken för att hjälpa honom att skotta, men det hade han redan gjort! så vi gick in o tog en kopp te istället. Jag hade bjudit hit Kärleken o Ellen på middag på lördagskväll, det blev lasange och till efterrätt chokladfounde...mums! Efter det var det bara att sätta sig i soffan och tilla på melodifestivalen. En lugn o skön lördagskväll!

Söndagen, Sara åkte hem redan vid kl 8 på morgonen, jag var uppe och sa Hejdå, och tänkte bara lägga mig en liten stund o morna till mig...när jag slog upp ögonen nästa gång va klockan 11.10!! Oups! Men jag behövde väl det? Tog det lungt hela dagen, hade ont i huvet idag, inte kul! På kvällen var jag på styrelsemöte med Gympafolket. När jag gick där ifrån var det riktigt kallt ute -18 grader! Brrr... och ännu mer snö kom det under dagen!

Ha en fortsatt bra dag och va rädd om dig!
Kram

Inte mer snö nu

Fredag och ledig! Just nu sitter jag i soffan med en stor kopp te o en god knäckemacka och tittar på Morgon-tv o OS. Tycker att det är spännande att titta och se vad "vi" kan åtsakomma. Anja var ju super igår på storslalomen och tog ett brons efter den jättekraschen som hon gjorde kvällen innan, längdskidorna har väl inte gått så där bra? Men ännu är det ju inte slut!
Pannan ligger fortfarande och sover, hon är ledig idag.

Inatt kom SaraFia med Ansgar (SaraFia åkte vidare till L-bo) medan Ansgar stannade kvar här hemma! Mysigt att ha en katt smygande omkring i lägenheten...man hör små tassande steg lite då o då. Men, NEJ, jag ska inte skaffa någon egen, så ni behöver inte vara oroliga! :) Även om jag älskar katter.



Oj, vad det hade snöat i natt, nu tycker jag att det kan räcka, även om jag tycker att det är jättemysigt  med all snö men nu måste någon hitta STOPP knappen, nu vill vi ha vår... men den kommer väl så småningom! Kicki kompis hade hört att på Mattiasdagen (på onsdag) så skulle det börja töa runt husväggarna enl. gammal "sägen"... vi  får väl se om/hoppas att det stämmer?
Jag skänker en tanke till alla er som måste ut o skotta! själv behöver jag ju inte!


Nu vill vi ite ha mer SNÖ... vill ha VÅR!

Ha det gott i snön och va rädd om dig!
Lev Här & Nu!
Kram

Hemma idag med

Idag torsdag är jag oxå hemma från jobbet, var hemma även igår. Känner att jag behöver ta det lungt o vila upp mig så mitt huvud blir bättre! Jag var hos doktorn igår och fick "piller" som skulle hjälpa mig att bli av med värken :) som är stressrelaterad! så nu hoppas jag verkligen på resultat, för jag vill inte fortsätta att må så här som jag har gjort!
Stor Kram till Kärleken o Pannan som orkar med mig när jag mår så här...


Pannan o Kärleken, va skulle jag göra utan er??

Träffade även min Carina kompis igår, vi var o fikade på Millas (var annars? ha ha..) Alltid lika kul att träffas, en massa prat blir det och nu var det ett tag sedan vi sågs så det va mycket att ventilera :) Tack vännen för att du finns!

Nu ska jag sätta mig o ta en stor kopp te och bara va!! Kanske läsa lite?
Inatt kommer SaraFia och Ansgar hem över helgen, ska bli sååå kul att träffa dem! Imorgon,fredag, skulle SaraFia träffa kompisar men på lördag är hon hemma hos oss! :)


Ansgar hittade en ny favoplats när han var hemma sist! i diskhon!

Ha en skön dag och njut av livet!
Kram

Ny vecka nya utmaningar...

Måndag, ny vecka nya tag! Få se hur denna vecka blir? Har fortfarande min jäkla (rent ut sagt) huvudvärk!! Grrr... vill inte ha den mer! Nu har jag haft den till o från i ca 1mån och rejält i ca 2veckor! Tänker hela tiden att det ska gå över, men det gör den inte :( Har legat helt "klubbad" 2 helger nu,med jätte huvudvärk inte orkat göra något varit helt osocial.... Har fått tid hos företagsläkaren på onsdag, inte för att jag tror att dom kan göra så mycket? vi får se.


Vill att de ska va sommar nu.....

Var iallafall i väg och spinnade i kväll, men hade inte mycket ork, så det blev att "fis" cykla idag, styrketräningen var bara att glömma, fixade inte att ta i. Men det va skönt att få röra på sig, nu har jag tittat på Fam Annorlunda.

Har även pratat med Telia idag!! För ett tag sedan, i början på januari, så fick vi hem nytt bredband, telefoni och tv- paket, telefonen och bredbandet funkar men inte tv´n, för sladden som dom skickade med ( 1,5m) räckte inte, så jag tänkte att jag får skaffa en längre.... visst! 1090kr för 10m sladd!!! Aldrig i livet! Några dagar efter detta så ringer Telia och undrar varför vi inte använder tv´n och jag säger som det är..... inga problem säger dom, vi kan skicka en sladd till dig, 15m för 99kr!!! Ok, kanonbra tycker jag! Tror ni att det kommer någon sladd?? Näää, naturligtvis inte! Så när jag ringer idag och undrar så visar det sig att dom inte har någon 15m sladd, den är SLUT! Kan man inte meddela detta då? Dom hade bara 4m sladdar kvar (och det räcker inte) så det slutade med att dom skulle dra av 250kr från min faktura och jag skulle köpa mig en sladd, hon kollade att det fanns 10m 179kr... vi får se vad detta slutar!

Ha en underbar dag o va rädd om dig!
Kram <3

Lördag em

Lördag eftermiddag, snön yr utan för fönstret så det känns skönt att sitta inne o mysa. Kärleken var tvungen att jobba några timmar men han kommer senare och då blir det att titta på Melodifestivalen, 2:a uttagningen. Få se vilka som går vidare i kväll?
Har varit ute och gått en liten runda med Kicki kompis, har sån spännings huvudvärk som aldrig vill släppa!! (tänkte att det kunde hjälpa med en runda) Har även provat spikmattan och sedan fått lite massage av Kärleken. Vet att detta har med jobbet att göra...och på helgen blir det alltid värre, när man slappnar av!!



Igår kväll va Kärleken o jag ute och åt, vi va på La Castillina, jättegod mat! Det blev en typ av bruschetta till förrätt, entrecote till varmrätt och sedan vaniljglass med rostade valnötter till efterrätt! Och till detta ett gott Chianti vin,Så supergott... Sen blev det tåget hem mätta och nöjda med kvällen! :)

Nu tror jag att jag ska ta och äta det sista i  min glassbytta (sen i söndags) blev så där jättesugen på chokladglass... och ta en stor kopp te! Tända en massa ljus och bara ta det lungt o mysa!

Ha en skön lördagskväll och va rädd om dig!
Lev här & NU!!
Kram



Torsdag

Precis, nästan, hemkommen från kvällens träningspass... 1,5tim spinning och lite styrka! Det är sååå härligt när passet är slut och man känner sig så nöjd! Nu sitter jag i soffan med en stor kopp te och bageriets (BM`s) goda knäckebröd! Har bara ett knäcke kvar, så jag hoppas att dom har fler, dom brukar ta slut så fort dom är bakade.



Imorgon ska jag jobba några timmar på fm! Hann inte bli färdig med det jag skulle idag och det måste bli klart senast i morgon (jobbade ändå över 1.5tim)...så det va inte så mycket att orda om! Ska även sitta badvakt! wow... vilken höjdpunkt!! ha ha...men det är bara 2tim så det går ganska snabbt, tar med en bra bok att fördriva tiden med!
Sen ska Kärleken o jag ut o äta i morgon kväll, mysigt mysigt! :) Har beställt bord inne istan på La Castelina, så det blir buss in o hem... Någon som varit där?

Strax dax att träffa John Blund...*gäsp*

Ha en underbar fredag o njut av livet!
Kramar


Bio igen

Igår kväll var jag på bio igen! Kärleken hade fått biljetter till förhandsvisningen av Josef Fares film "Farsan". En riktigt rolig film med många skratt men även allvar. Torkel Pettersson som spelar mes men som försöker vara häftig... En av dom roligaste scenerna var när han skulle fixa en sallad!!! mer säger jag inte för er som ska se den.



Passade även på att ta ett litet träningspass igår efter jobbet, hade tänkt mig löpbandet, men precis när jag kliver innanför dörren så blir det upptaget.... Hrmm, så det blev crossen istället, men det gick lika bra det oxå, 45min och lite mage efteråt. Så skönt att vara klar med träningen och klockan var knappt halv 6.
Sen gjorde jag nått jag onte gjort på länge...lagade köttfärslimpa, fylld med fetaost och soltorkade tomater, råstekt potatis och vitlöks sås! Jättegott! och lite efterrätt till det, hallon mixade med grekisk youghurt! Mmmm så gott!

Ikväll är det dax för spinningen, såg att det var fullbokat även idag! Jättekul, tycker jag! :) Få se om det blir gymet efteråt? men en bastu blir det iallafall. Sen blir det hem o bara va...

Imorgon är jag ledig igen, ska försöka få lite gjort hemma så jag slipper det i helgen, sen ska jag vara badvakt på badet! alltid lika upplyftande...ha ha ...

Lev här o NU! och njut av det!
Kram

Prinsessan & Grodan...

Har varit på bio i kväll med Pannan. Vi tittade på Prinsessan & Grodan...vilken film!
Rolig (många skratt blev det!) äventyrlig, romantisk...åhh alldeles alldeles underbar! En "riktig" tecknad Disney film. Helt klart sevärd tycker både Pannan o jag, som bägge två fällde en och annan tår när de va som mest snyftigt o romantiskt! Kunde igentligen ha varit vilken romantisk komedi som helst, nu var det ju bara de att den va tecknad...men det gjorde absolut ingenting!


Skulle du kyssa en groda? om du visste att de blev en prins...


En av favoriten Raymond eller som hans vänner säger Ray...


Den jazzälskade Loui (tror han hette så?)

Jag säger det igen...vill du se en bra film, drömma dig bort o bara va, titta då på Prinsessan & Grodan!



Ha en alldeles underbar kväll!
Njut av livet...det går inte i repris!
Gonatt & Kram

Söndag kväll

Japp, det blev en film...men kommer inte i håg vad den hett?? Typiskt mig! Den va så där iaf, lite konstig, hände inte så mycket? Det skulle va en romantisk komedii? men , nä..de tyckte inte jag! Ivilket fall som helst så var det skönt att få sitta i soffa, vi hade köpt varsit paket glass som vi åt på...Mmmm, va det är gott, att få ha sitt eget paket och äta direkt ur det! :) Efter filmen så var det "En annan del av Köping" så det var bara att slå på 4:an och titta på det. Sen var i stort sett söndagen förbi och det va dax att förbereda sig inför måndagen!

Skulle in o boka mig till nästa veckas måndagsspinning...men det va fullt redan innan halv 8! Så jag hoppas på ett återbud, annars får det bli löpbandet, det är inte heller fel!
Har fortfarande inte fått någon plats till kvällens pass och Pannan tyckte att vi kunde gå på bio istället...så det blir nog så. Har haft träningsvärk i helgen efter snö skottningen i fredags, skönt! för då känns det ju att man har gjort nått :) Sen var jag ju en sväng på löpbandet i lördags kväll med Kicki, så det går nog ingen nöd på mig om jag inte får träna idag? eller?



Ilördags var Pannan och jag inne i stan, en mor o dotterdag! Mysigt mysigt! Vi hade inget speciellt, utom att Pannan skulle kolla på några skor, som tyvärr var förstora! Vi funderade om det gick att göra "fett inlägg" på fötterna? så skorna skulle passa? för dom va jättefina :) Jag hittade en tröja på rean, en svart o vit, lite längre och en större grå sweartshirt, jag som inte skulle ha något!! Pannan fyndade en kläning och en tröja (inte rea)
Sen blev det ju naturligtvis en fika på Millas!! Var annars?


Övar mig på att "tycka om" kaffe, så det brukar bli en kaffelatte!

Ny vecka nya utmaningar!
Ha det gott o va rädd om dig!
Kram


Inte så mycket idag...

Idag, söndag, har det inte hänt så mycket! Har inte sovit så bra i natt, blev akut illamående igår kväll efter melodifestivalen (vet inte om det berodde på programet? ha ha, nä så var det ju inte...) så det var bara för mig att gå till sängs och försöka sova...lättare sagt än gjort! Illamående och magont är det värsta jag vet!! Fixar det liksom inte, mer behöver jag inte säga...

Just nu har jag hjälpt Pannan med manikyr. Hon har fått kanon fina naglar! Så nu håller hon bara på att "pillar/slår" naglarna mot allt! för att det låter så häftigt tycker hon :)

Fundera på om vi skulle hyra en film i kväll? Men vet inte riktigt vad? Jag tycker att Pannan kan börja fixa middagen medan jag går ut o hyr en film! Bra va?

Nähä... nu får vi ta tag i livet! Jag går o hyr en film... återkommer med vad det blev? Pannan får börja med maten...

Ha det gott o va rädd om dig!
Kram

Åh, så jag känner mig nöjd!

Känner att jag har varit super duktig idag...på min lediga dag! På fm gjorde jag ju inte så mycket, men jag fick undanplockat och dammsuget. Sen gjorde jag lunch till Kärleken och mig.
Efter lunch så ver det jättefint väder ute och jag var sugen på att gå ut en runda...men istället kom jag på att jag skulle överraska Kärleken med att skotta hela hans infart, vilken är ganska lång! Sagt och gjort, jag åkte ner till Kärleken ( som jobbade) och satte i gång att skotta. Känns som om jag är det ända som hittills inte har skottat i vinter? Lite drygt en timma höll jag på, snacka om träningspass! :) men fint blev det!

Sen var det bara hem och hämta alla tomflaskor, plast och annat som skulle till återvinningen, upp och slänga detta, sen hem och in i duschen för att sedan åka ner till fiket och träffa Kärleken, Ellen, Emil o Pannan som kommit från skolan, och ta en fika! Tredje fredagen i rad som jag fikar! Mysigt :)


Idag blev det en semla till fikat!

Nu har Pannan o jag precis ätit hemmagjord pizza, men en massa gott på! en massa goda ostar bl.a och strax är det dax för Let´s dance och varsitt soffhörn!


Våran hemmagjorda pizza...mmm!

Ha en fortsatt bra kväll och va rädd om dig!
Kram

Fredags mys

Fredag och jag är ledig! Börjar att "acceptera" detta nu, att jag inte jobbar på fredagar. Men funderar på att göra lite schemaändringar? Få se vad det blir och om det blir godkännt?
Just nu sitter jag i soffan och tittar på morgon tv, faktiskt riktigt mysigt, sitter här men en stor kanna te och en god knäckemacka med avokado! Det gäller ju att njuta! :) Sen får det väl bli en liten runda ut i friska luften.



Ikväll är det beställt hemmagjord pizza, med massor av godsaker på och sen är det ju Let´s dance på 4:an! Så det blir en riktig myskväll...

Härligt! Nu börjar solens strålar att ta sig igenom molnen! :)

Ha en underbar dag!
Ta vara på livet och njut!
Kram

Ljuset har kommit

Har ni oxå märkt detta? att det är ljust  till efter halv 5 på em! Detta är ju super härligt! Våren och ljuset är på väg... Jippi :) Man blir så glad av att det är ljust, nu när vi haft mörkt så länge. Helt underbart...och ljusare blir det hela tiden!


Klockan är över halv 5 och det är fortfarande ljust! Underbart :)

Nu håller jag på att ladda för mitt spinnigpass som börjar vid halv 7, 90 min effektiv spinning! Går igenom min musik, måste ju variera sig lite och inte bara köra samma hela tiden. Efter blir det nog en pyttestund på gymmet (träna lite mage) innan jag sätter mig i bastun, det är belöningen efter ett härligt pass! Sen blir det soffhörnet en stund innan John Blund hälsar på.

Imorgon är jag ledig, vet inte riktigt vad jag ska hitta på? Men om det är bra väder så blir det att gå en runda, annars får jag väl hitta på nått här hemma? Baka kanske?? Nää, hoppas inte på för mycket. Det är Pannan som brukar sköta det här hemma...hon gör det så bra !! <3

Ha en skön kväll! Njut o var glad!
Kram

Myskväll mitt i veckan

Onsdag...veckodagen mitt i veckan! Härligt, då har hälften av arbetsdagarna gått och det är bara 2 (normalt) dagar kvar att jobba innan det är helg igen :)

Nu ska Kärleken och jag strax in till stan för att handla lite, sen blir det hem och ha lite Onsdagsmys! Gäller ju att passa på! Lite wild and crazy...myskväll på en onsdag? ha ha! Ikväll har vi nämligen inget annat för oss, ingen träning eller andra aktiviteter, bara detta är underbart!
Vi tänkte passa på att äta lite "mys" mat, vad det nu kan bli? Är nog sugen på lite fisk idag? Tror jag?


Grönsaksdekoration från hotellet...

Imorgon torsdag är det spinning igen, såg att även detta passet var fulltecknat!! Jättekul! :)

Klart att vi ska ses, min Carina kompis! Inte behöver vi vänta ända till våren...det blir förlänge!

Ha det bra o njut av livet!!
Kram

Å snön den bara vräker ner...

Det fullkomligt vräker ner snö just nu och inte nog med det det blåser ganska kraftigt oxå!! Var ute en liten sväng för jag var tvungen att lägga på lite jobbpost på lådan... Bättre att hålla sig inomhus, om man nu får välja! Fast jag kan tycka att det är lite mysigt med snön oxå!

Ikväll ska vi till Boddan på lite Alpnaerings "party", alltid lika trevligt (hade tänkt att gå dit...men inte i detta vädret!) Tror inte att det blir så mycket handlat, ekonomin tillåter inte några större utsvävningar just nu! Tråkigt! Och det är ju ett tag kvar tills det blir lön igen.....tyvärr! Tycker att man kunde får en månadslön var 14:e dag...det hade varit något!

På jobbet är det fortfarand mycket och som jag tycker, kaotiskt! Det känns inget kul att gå dit, huvudvärk och nu även magont! för att det är såå mycket och jag hinner liksom inte med allt. Även om jag jobbar, jobbar och jobbar... Känns inte som om det finns någon struktur i det hela? Men det är väl så här det är när det är omorganiseringar?? eller inte? i vilket fall som helst så är det tråkigt att det är som det är! hoppas att det snart kan ordna upp sig...annars vet jag inte om jag orkar?

Tänk att det redan är februari, årets kortaste månad! Härligt, då är det inte långt kvar tills det blir vår...


Snart blommar vitsipporna....hoppas vi!

Ha det bäst o var rädd om dig!
Kram

RSS 2.0