Solens efterlängtade strålar!

Idag har det bara varit helt underbart väder! Vaknade av att solen visade sig på himlen och fortsatte hela dagen.
Efter frukosten så bestämde jag mig för att gå ut och sätta mig på trappen och bara njuta av solens strålar, så jag tog fram min "brasse" en varm härlig filt, en tidning och en stor kopp te och gick ut och satte mig. Efter ett tag fick jag sällskap av både Pannan och Martin.


Härligt att sitta och känna hur solen värmer, höra fåglarnas kvitter och droppet från snön som smälter på taket! Verkligen vårkänslor!

Igår var vi på revyn här i Hovet. Vi var ett gäng på 20 pers som först var och tittade på revyn och efter det var det lite mat, i år blev det exotisk planka och till kaffet kanon goda tårtor. Tycker att det är så härligt när det är blandade åldrar från 14 och upp till 70? (vet inte hur gammal Inger är? men tänker man efter så måste det nog vara nått sånt?) Bra musik sattes på och det blev lite party stämning.


Munkar som ville "rocka fett"






I lördag var det dax för mig att klippa mig! När man har kort hår så märks det så fort att det blir långt...eller vad man ska säga? Men jag var sugen på att fixa till det lite och "min" frissa hjälpte mig att "burra" till luggen istället för att platta den. Roligt at testa nått annat, nu gäller det bara att jag får till det så nästa gång det är dax! Haha

.

Nu är det strax dax för en veckans höjdpunkter på tv´n, nämligen Solsidan! Så Martin och jag ska sätta oss i varsit soffhörn med lite glass och en kopp te/kaffe :)

Ha det gott!
Lev livet och Njut!
Kram


Onsdag mitt i veckan

Så har snart hela onsdagen gått och i morgon är det, prcis som det ska, torsdag! Undrar igen...vart tog dom andra dagarna vägen?

Idag har jag mest frusit o frusit, vet inte om det beror på att det blivit kyligare ute igen eller om det är för att känner att jag har "nått skit" på gång? Har lite ont i halsen och huvet! Men jag vill absolut inte detta så jag kurrerar mig just nu med en kopp te med rom i! Det brukar ,sen har sitter jag under filten med en massa varma o goa tjocktröjor och på fötterna har jag mina julklapps tofflor, som jag fick av Martin, som man värmer i micron.....mys mys, så varma o goa!!

Hittar ingen bra bild på tofflorna......kommer en senare! Orkar inte fota nu....

Pratade med min allra bästa sommar syster i går! Åhh...vad jag längtar efter att träffa henne, det känns som om det va evigheter sen. Men snart kommer hon över...hon blir mormor snart, gud va det lät gammalt? men hon är precis som jag, fast 37+ istället för mina 36+! haha...Men hon kommer att bli en häftig mormor! En riktig party mormor och dom växer inte på träd precis!


Min bästa sommar syrra!

Party säger vi aldrig nej till.....

....eller en after beach på kallis!

Längtar verkligen efter sommaren nu och allt kul man har/gör då! Precis som man inte skulle ha kul nu? Det va inte så jag menade.....men sommar är sommar :)

Njut av Livet o va rädd om dig!
Kram







Pizzadag

Idag är det segt!! Men det kan de vara värt när man haft roligt kvällen innan!
Ett glatt gäng på 6 tjejer som först träffades och käkade gott drack vin och pratade tjejsnack..... för att sedan bli skjutsade in till stan och fortsätta där.

Igår blev det Bishops hela kvällen, gillar det stället....en bra blandning av folk och alltid träffar man någon som man inte träffat på evigheter.... Fast det som är tråkigt är att det inte är någon dans där, finns inget bra dansställe för oss som är typ 36+. Jag skulle vilja ha ett ställe där det fanns flera olika "rum" typ Vinyl, Schlager och "Vanligt". Jag har ju mitt favoställe i Visby och Munken :)

I vår familj har vi stiftat en regel som säger att den som varit på fest kvälllen innan och inte känner sig pigg dagen efter..... typ seg, trött, bakis, ska bjuda resten av familjen på pizza till middag!
Så idag blev det hämt pizza till Pannan och mig! som jag fick bjuda på..... haha!


Det va riktigt gott med pizza iadg!

Efter maten blev det en film Day and Knights med Tom Cruise och Cameron Diaz, en bra och roliga acton komedi, helt klart sevärd. Naturligtvis hade jag köpt en påse Kinapuffar som jag kunde knapra på till filmen......
Nu väntar jag bara på att Solsidan ska börja, sen är denna söndag över och man får börja planer för nästa vecka, som även den kommer att innehålla massor av jobb och övertid! Men eftrsom man vet att det bara är under en period så går det jättebra!


Just nu är jag inne i en kinapuffs period! Mmmm...va goda dom är :)

Ha en bra kommande vecka och va rädd om dig!
Lev livet och njut!
Kram



Bara älskar lördagsmornar!

Det finns nog ingen morgon så är så härlig som lördagsmornar!
Man kan sova hur länge man vill, äta frukost i sängen oftast blir det te och en knäckemacka (de goa från bageriet) eller digestivekex med en god ost, sen in o krypa ner i sängen igen. Ligga där och lyssna på radio, Ring så spelar vi och bara njuta av att det är lördag och man är ledig!!
Sen blir det nog en runda ner till fiket för att köpa lite frallor (hör oxå till lördagsmornar) och göra frukost till Pannan <3 eller så kanske jag ska bjuda henne på frukost på sängen?!



Idag har jag lite jag ska fixa med men i kväll blir det party party! Ska bli kanon kul. Vi är ett gäng på 6 tjejer som först ska äta lite gott och sedan in till stan och partaya! Känns som om det var en evighet sen sist? Men jag tror inte att det va så länge sedan? Hmm...minnet! haha.. I vilket fall som helst så ser jag fram emot kvällens begivenheter....


Både Kicki och Cissi ska med ut i kväll!

Nu ska jag fixa mig ännu en kopp te och njuta lite till av morgonen innan det är dax att ta tag i dagen!

Ha en underbar dag!
Njut och ha det gott!
Kram







Nya härliga tidningar

Som jag skrev sist så går veckorna verkligen jätte fooort! Nu är det redan torsdag kväll...vart tog dom andra dagarn, mån-tis-onsdag vägen?? Och i morgon en bland dom bästa dagarna i veckan... FREDAG! Visst jag har jobbat jätte mycke denna vecka och inte varit hemma förrän runt kl 8 på kvällarna! Men jag tycker att det är kul och det är ju huvudsaken, även om jag är trött och gansa mör i huvudet när jag kommer hem!

Idag när jag kom hem så hade jag 2 härliga inrednings tidningar som väntade på mig i postlådan <3 Passar perfekt så här efter en lång jobbdag när man ändå inte orkar med nått annat!


Mumms... för nya tidningar och en massa inspiration!

Nu ska jag krypa upp i soffhörnet och gotta ner mig i tidningarna.....

Ta vara på Livet och Njut!
Kram

Vill inte ha en brun vinter

Hela måndagen har i stort sett redan gått, och detta med raket fart tycker jag! Det känns som om veckorna är måndag sen är det torsdag em innan man fattat vad dom andra dagarna tog vägen? Men det är ju bra för då blir det snabbare vår och sommar :)
Just nu är det ju bara för tråkigt ute.....slaskigt, mörkt och eländigt!


Är det vinter kan det vara riktig vinter, vitt och ljust inte brunt och slask!


Men snart är det sommar och sol igen.....

Ha en skön vecka och ta vara på dagarna!
Lev här och njut!
Kram

Jag och betalkanaler funkar inte ihop!


Tror att jag blir tokig på alla betalkanals tjofräser..... Har skaffat tillbaka "Robert" Boxer efter allt stul med Telia. Fick det för ca 2 veckor sedan kopplade in och det har funferat, vi har kunnat titta på en massa kanaler under tiden (man får 2v med en massa kanaler) i torsdags hade den tiden gått ut och när vi satt och sappade för att kolla tv programmen så var det....Ni har inte åtkomsträttigheter för detta program! på alla betalkanaler.
Vi, dvs Pannan gjorde en kanalsökning och allt annat man ska göra när man inte får i gång kanalerna,men det hjälpte INTE!
Så jag ringer kundtjänsten som säger att mitt kort inte blivit aktiverat?! Dom lovar att göra detta och inom 24 timmar så ska jag kunna se alla mina kanaler :) Kanonbra tycker jag!

Men..... säg den lycka som varar! Igår när jag skulle titta på TV fungerade fortfarande inte kanalerna!! :( Försent att ringa kundtjänsten, så jag gjorde det nu i kväll. Efter 20 min kommer jag fram (tydligen många som har problem?) då visare det sig att mitt abononemang är uppsagt!!!?? VA...tycker jag, ursäkta men vem har gjort detta? Det kunde dom inte svara på men, något hade gått fel i torsdags när jag ringde...... Dom LOVADE att aktivera detta med en gång, så inom 24 timmar ska jag ha tillgång till mina kanaler.
Nu är det bara att hålla tummarna för att det ska fungera!
Annars.... ja, jag vet inte vad jag gör då? säger upp även detta abonnemang? Synd tycker jag för jag vill gärna ha tillgång till 3:an och 5:an.


Nu behövs något possitivt att tänka på.... sommar!!

Ska strax åka och hämta Pannan vid tåget, fattas bara att detta är försenat?? Det är ju heller ingen ovanlighet.
Pannan ringde precis.... tåget är i tid! Jippi :)

I morgon är det måndag igen... första dagen på en ny orörd vecka! Spännande!

Lev livet och Njut!
Kram


Lite gammalt lite nytt

Så här efter jul och när det börjar bli vår, även om det känns lååångt dit just med tanke på all snö som kommit i natt! Så får jag alltid en sån lust att fixa till det, få in lite nytt ändra om eller ta fram saker som stått undan ett tag, då känns det nästan som nytt igen!


Tulpaner blir man så glat av! Massor av tulpaner vill jag ha så här års :)

Kom även på att jag hade en fin, tycker jag, trälåda som jag gärna ville ha framme, så jag ställde lite favorit kryddor i den, dom kryddorna som man använder mest och vill ha nära till hands när man lagar mat...


Kom på att krydda heter väl Herbes på engelska? Då passar det ju bra med att det står ett H på lådan?!

Har även hittat en plats till mina hjärtan. Köpte dessa i höstas i en mysig inrednings affär i Visby, men hittade inte direkt någonstans att ha dom/hänga dom på! Men nu har även dom fått en plats.


Dom ligger på min tavel list i sovrummet tillsammans med ljuslyktor och en kvist murgröna.

Sköt om dig och ha det gott!
Njut av Livet!
Kram

Underbara lördagsmorgon!

Vad kan vara bättre på en lördagsmorgon än att ligga kvar i sängen med en kopp te och lyssna på radion, naturligtvis är det Ring så spelar vi!



Detta radioprogram som jag kommer ihåg från när jag var lite och var hos min mormor och det skulle alltid lyssnas på detta, vilket jag tyckte va mysigt redan då. Där sitter mormor och hennes syster Svea i köket, dricker kaffe med grädde, och varje gång det var dax för frågan så säger Svea, nu får ni va tysta så vi hör frågan..... Fast på den tiden var det bla Hasse Tellemar som ledde programmet och man drog även då en slutsiffra men också ett landskap.
Eftersom jag är lite "nördig" så brukar jag prova att ringa när det är min slutsiffra, och jag har faktiskt kommit med! Fast jag kunde inte frågan, som handlade om alkemi och Nobel?! Men det gjorde inget, det var kul att komma fram som alla säger! :)


Min radio som jag fick av Pannan i julklapp!! Det var meningen att den skulle vara i köket men jag vill hellre ha den bredvid sängen... speciellt på lördags mornarna!!

Ha en underbar dag!
Njut av dagen och va rädd om dig!
Kram


Bygga om....?

... Nä det tänker jag inte göra, i alla fall inte just nu! Men just nu sitter jag och tittar på Bygglov och jag blir såå inspirerad av att göra om! Man får liksom en massa lust att fixa och dona :) Nu vet jag att det finns vissa i min omgivning som suckar högt och helst springer och gömmer sig eller slår dövörat till! haha... som inte alls tycker
som jag när det gäller detta, men jag kan lugna er, det blir ingen renovering just nu ialla fall! Men plötsligt händer det..... haha...


Ingen renovering just nu!

Jag har igentligen STORA planer, men som aldrig kommer att bli genomförda, tyvärr!
Skulle vilja riva en vägg, få fram takbjälkarna. SEn skulle jag även vilja bygga en övervåning (finns en vind så det skulle funka, har redan kollat :)) med en "snurr"trppa upp, härliga takfönster som släpper in en mass ljus! Sen skulle jag även sätta in en kamin, skulle verkligen vilja ha en eldstad att ha en mysig värmande brasa i! SUCK!! Som sagt Drömma kan man ju alltid! Vad vore livet utan drömmar? Tråkigt.


Vill verkligen ha en öppenspis!

Nu ska jag ta och drömma vidare! :)
Lev livet och Dröm!
Kram


Slapp söndagskväll

Nu sitter jag tillsammans med Gullan (min dator) i soffhörnet efter en härlig helg! Sappar lite på tv´n, nu när man har lite kanaler att välja på känns det ju idé att sappa :) Har precis fastnat framför något som heter 24 timmar, handlar om 2 kändisar som ska tillbringa 24 timmar tillsammans, idag var det Pernilla Wahlgren och Markus Shenkenberg (något att vila ögonen på!) Sen blir det nog lite Morden i midsommer.... kan inte finnas många invånare kvar där?? efter alla mord!?

Pannan är hos sin Sackis och kommer inte hem i kväll.
Tack gumman för all hjälp här hemma i helgen! Känns så skönt att ha fått iordning här hemma nu när jag ska jobba så mycket.


Pannan o Sackis pose!

Avslutar dagen med att baka lite GI bröd, står i ugnen nu och är snart färdiga, så gott att ha i frysen och bara plocka upp!



Nu ska jag fixa mig en kopp te att avsluta kvällen med! och ladda för morgondagen, då det blir jobb igen. Har ju inte jobbat på över 1 vecka ju, så det känns nästan lite pirrigt!

Ha en skön kommande vecka!
Njut av livet <3
Kram


Champange och semla...

... fast inte tillsammans!

Idag har varit en sån där vara hemma o fixa dag. Vi har släng ut julen, det lilla vi hade. Det är lika skönt att kasta ut som det är att plocka fram julen när det är dax!
Nu känns det så luftigt och ljust här hemma, satt upp andra gardiner i köket, köpt nya gröna växter och ändrat om lite på möbleringen.

Idag var det även dax för årets första semla..... det kan man väl vara värd när man varit så duktig som vi varit idag? Gott var det i alla fall!


Årets första.... Mumms va gott!

Sen var det äntligen dax för champange i kväll! Detta har jag varit sugen på sen ibörjan på veckan :) Så igår var jag på bolaget och köpte en flaska Massé, en kanon god champange som dessutom passade perfekt till kvällens saffransdoftande fisksoppa!
Livet är bra underbart!



Champange, underbart gott!

Njut av Livet, lev här och NU!
Kram




Te nörd?!

NU sitter Pannan och jag i varsitt soffhörn och har precis tittat på Let´s Dance! Detta underbara program, ett av dom få programmen som jag följer. För 2 år sen var Kicki och jag och tittade på detta! Kanonhäftigt att ha sett detta på riktigt :)

Annars har vi varit en runda i stan för att fika med systrarna, alltid lika mysigt! Det blev en fika på favo stället Millas, en toast och en stor kopp te! Alla 3 systrarna är lika tokiga i te, eller som Olle säger att vi är "te nördar"!


Vad vore livet utan te!?

Har bestämt att jag ska börja jobba igen på måndag, känner att jag är så pass bra i axeln att det inte ska vara några problem, sen är det skönt att få träffat sina härliga jobbarkompisar igen.

Imorgon ska jag eller rättare sagt Pannan (jag talar om vad hon ska göra eftersom jag inte kan "plocka" så mycket) slänga ut julen, det lilla vi har! Så det tar nog inte så lång tid, men det är skönt när det är gjort för nu vill jag ha vår!! Köpa tulpaner att ha på köksbordet, byta gardiner och lampa i fönstret.... sen är det bara att vänta o vänta o vänta....sen plötsligt är våren här! Även om det nu kan kännas som om den är lååångt borta!

Livet är härligt, lev och njut nu!
Kram

Njut av Livet!

Tänk att man kan tycka att livet är sååå underbart!
Trots att det vräker ner snö utanför fönstret eller att man är relativt ny opererad i axeln...eller vad som helst! Det gäller bara att se allt posetivt!



Vädret kunde ha varit mycket värre, visst är det tungt och jobbigt för dem som måste skotta/ploga undan all snö, men dom gör ett toppen jobb! Hur skulle det se ut om dom inte gjorde detta?
Min operation kunde gått helt fel eller jag kunde ha mått hel kasst efteråt (som jag gjorde sist tex) men jag mår toppen och det känns bara bättre och bättre för varje dag!


Det ser mer ut än vad det är....

Idag ska jag bara vara, sätta mig och ta det lungt. Kanse titta på någon bra film eller läsa mer i min bok? Få se vad jag har lust till? Fast jag tror att jag ska ta mig ut en liten runda...bara för att det är så skönt att få komma in i värmen efteråt!

Nu är i allafall frukosten avklarad och jag ska hoppa ur pyjamasen och sätta på mig mer "anständiga" kläder :) haha.. även om fdet är mysigt att gå och skrota i pyjamasen!



Ha en skön dag! och njut av livet!
Kram


Innebandy

Är precis hem kommen på lite lunch efter att ha varit och tittat på Olle när har spelar innebandy cup uppe i Allhallen. Deras lag var verkligen kanon duktiga, dom spelar mot 96:or själva är dom 98:or och slog senaste laget med 3-0!
Så Pannan och jag sticker upp igen för att se finalspelet också :)
Heja heja!!





Ha det bäst och njut av livet!
Kram

Resumé av år 2010!

Så var det år 2011!
Vart tog 2010 vägen?? Det gick i alla fall aldeles för fort! Men tittar man tillbaka och gör en sammanfattning så gjorde jag/vi en massa bra och roliga saker! Det gäller ju att ta tillvara på livet!
Så här kommer en liten resumé....

Januari

Hjälpte Sara att flytta till Västerås och att få lite ordning i lägenheten, jättekul!

Februari

Snö massor av snö...men det hör ju till på vintern!

Mars

Sara fyller år, så det va dax att åka till Västerås igen och gratta henne!

April

En tripp till Kosta hotell med Kärleken, kanon mysigt och härligt! Pannan fyllde 16

Maj

En tur öever till Gotland, med party och trädgårdsarbete!

Juni

Massor av shopping! Först en heldag i Kalmar med döttrarna sen 3dagars shopping i Ullared! Kan det bli bättre?

Juli och Augusti


Sommar, Gotland med massor sol och Party.... Längtar tillbaka!

September

En resa med Kärleken till Tunisien! Vill verkligen tillbaka till sol, sol och sol!

Oktober

Tillbaka på Gotland för att bla kratta upp alla nerfallna äppel och naturligtvis party party!

November

Kärleken och Martins födelsedagar, vinylkväll och massor av tända ljus och mys i höst mörkret!

December

Vintern kom med massor av snö, julafton och pulkaåkning!

En liten samanfattning av 2010... visst var det ett roligt och omtummlande år för mig med bla nytt jobb! som jag är sååå glda över!

Njut av livet, lev här och nu!
Kram






RSS 2.0