Rottnen runt och Folkrace.

Så har man varit ledig i 2 dagar och har fortfarande 2 lediga dagar kvar (nästan iallafalla!) så jätte skönt!

I torsdags: Så cyklade vi Rottnen runt, en lagom runda på 4,2 mil, detta var ett lopp som återuppståt i kommunen. Det var nästan 200 startande, både gamla o unga, snabba o mindre snabba!


Vi tog det lungt!! Vårt första stopp blev vid Knapelid, där är underbart fint med världens utsikt över sjön Rottnen. Vi tog fram vårt fika som bestod av kaffe/te, nybakta bullar (från ICA) och hemlagad fudge (ett "test" som jag gjorde här om kvällen o blev kanongott!!) Solen lyste o fåglarna kvittrade. Även myrorna var i full gång...... typ kryllade av dom!


Efter fika pausen cyklade vi vidare genom skog o skog o skog!!! En o annan röd stuga skymtade mellan träden. 2st överkörda ormar!! [ Djiik!!!] såg vi (fast den ena var visst en ödla, men det är nästan samma sak??!!) Nästa stopp blev vid sjökanten strax innan Sandstaden, där plockade vi upp våra medhavda baguetter och vinet......... bredde ut filten o bara myste i solen! Åhh så härligt de va!!!
            
Visst ser det härligt ut????

Sista etappen hem blev händelserik!! Kicki fick punka på sin cykel!!! Eftersom hon är lite "präktig" av sig (emellanåt) så hade hon tagit med sig cykelpump! men vad hjälpte det?? inte alls! Det var bara till att börja gå.....tills Uffe kom på idén att jag kunde skjutsa Kicki o Uffe o Micke turades om att ta hennes cykel. Sagt o gjort, det var ju bara ca 1 mil kvar innan målgång!! Det va lite tungt i uppförsbackarna så då fick vi gå. När vi hade ca 5km kvar så kom räddningen!!! :-) Ryktet hade spridit sig att vi hade en punktering och en "hel" cykel kördes ut (tack Agneta, Chrille och Chrilles mamma som lånade ut sin cykel!!!) o vi kunde cykla "riktigt" sista biten hem!!! Väl i mål fick vi varsin medalj!!! Alla nöjda o glada efter en toppen runda! Detta kommer vi att göra om igen nästa år!

    

Folkrace: Hela fredagen, nästan, var vi på folkrace!! det är faktiskt riktigt spännande att stå där o se hur dom kör! man riktigt känner hur hornen växer ut i pannan!! Jag hade gärna testat detta.....men det är kanske lika bra att jag inte gör det, skulle nog bara bli förbannad på alla som försökte att tränga sig förbi!!??
Det är min kärleks söner som kör detta. Eric har kört några lopp och börjar bli rutinerad, För Emil var det debut!
Eric slutade på en 3:e plats i sin grupp, Grattis!! Han blev dessutom av med sin bil, det var 3st som lagt bud på den och den hamnar nu i Skåne....men han va lika glad för det!


Eric o Emil innan start!


Emil in action.....


Eric fick hjälp att bogsera bort sin bil efter att ha voltat i finalen. Som tur var så gick det bra o han kunde kravla sig ur bilen, med det blev några rejäla bucklor på den!

Väl hemma igen var vi lagom trötta o frusna....så det blev en lugn o tidig kväll! God mat o en film, som inte alls var bra,men det var den som var kortast!! 

i dag lördag: Ska jag bara vara hemma o fixa o dona..... vi har ju konfirmation nästa lördag så det behöver ju planeras o fixas till den.....städa av lite. Pannan har varit Jätteduktig o tvättade hela torsdagen, så det behöver jag inte göra!! Tack gumman! Sara Fia "flyttar" hem på måndag (ska bo hemma över sommaren) och vi har redan fått hem flera flyttkartonger som jag inte har en aning om vart jag ska ställa???? Några tips??? just nu står dom i vårt "biblioteket" men där kan dom inte stå hela sommaren............ detta medför att vi behöver rensa,slänga o röja upp i ett av förråden för att få plats med dem??? Huu... va jobbigt det blev med en gång!
Nu ska jag sätta mig med en kopp te o ta det lite lungt innan jag börjar "stimma" o dona, får väl försöka att få upp Panna och ge henne lite frukost, har varit o köpt frallor på fiket! Alltid lika härligt med nybakta frallor till frukost!

Kommentarer
Postat av: AnnaPanna

Varsågod mamma, alltid bra att ta lite vuxenpoäng då man ändå har chansen:D

2009-05-23 @ 11:45:01
URL: http://eklundgren.blogg.se/
Postat av: SaraFia

Wiho, vitt vin i plastmuggar<3 Höhö, snart kommer det typ 3 banankartonger till, sorry! ;P

2009-05-23 @ 18:09:10
URL: http://cheaapo.blogg.se/
Postat av: Kicki

åhh.vilka fina kort. Vilken dag vi hade trots punka...ha ha

2009-05-25 @ 07:46:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0