Gott GI-bröd
Tänkte bjuda er på ett gott och enkelt GI bröd. Mättande och gott!
Jätte enkelt att göra, bara att blanda i hop ingridienserna och swisch in i ugnen i 100 min. Under tiden hinner man ju gå en promenad...eller göra nått annat kul!!
5 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2,5 dl råg kross
1 dl vetekli
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
Blanda allt detta i en stor bunke, rör om så att det är väl blandat.
1 l filmjölk
2 dl mörk sirap
1 dl lingon sylt
Blanda ner detta tillsammans med mjölblandningen. Blanda ordentligt. Häll smeten i 2 st 1,5l brödformar, ställ i nedersta delen av ugnen 175 grader i 100 min. Färdigt!
Låt gärna brödet stå över natten i formarna med en handuk omkring.
Ett tips, skiva gärna upp brödet innan du fryser det, så behöver du bara ta fram så mycket som du behöver!

GI-bröd.
Jätte enkelt att göra, bara att blanda i hop ingridienserna och swisch in i ugnen i 100 min. Under tiden hinner man ju gå en promenad...eller göra nått annat kul!!
5 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2,5 dl råg kross
1 dl vetekli
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
Blanda allt detta i en stor bunke, rör om så att det är väl blandat.
1 l filmjölk
2 dl mörk sirap
1 dl lingon sylt
Blanda ner detta tillsammans med mjölblandningen. Blanda ordentligt. Häll smeten i 2 st 1,5l brödformar, ställ i nedersta delen av ugnen 175 grader i 100 min. Färdigt!
Låt gärna brödet stå över natten i formarna med en handuk omkring.
Ett tips, skiva gärna upp brödet innan du fryser det, så behöver du bara ta fram så mycket som du behöver!

GI-bröd.
Kommentarer
Trackback