Äpple äpple...

Idag har det inte blivit så mycket gjort som jag hade hoppats på! Detta berode helt enkelt på att jag hade ingen ork!! Har ju slitit som bara den sen i söndgs så det var väl inte mer än rätt att kroppen sa i från? Men jag hann ialla fall med några rundor med skottkärran och nerfallna äpplen (drömmer snart om dessa äppeln!) + att jag klippt ner en massa växter! Så, visst lite har det blivit!


Äppeln är fina när dom finns i träden...inte på marken!

Om en stund ska jag åka in och hämta Kärleken som kommer med båten. Det ska bli så mysigt att få träffa honom <3 det va ju nästan 1vecka sen vi sågs!


Kärleken!

Imorgon kväll blir det afterwork på Hamnplan5! Passar perfekt efter en sån här vecka, för jag har ju verkligen jobbat :D haha...


Laddat för Afterwork med Kärleken och AC!

Nu blir det precis som dom andra kvällarna en STOR kopp te och min bok framför brasan! Gäller ju att njuta när man kan!


Vad vore livet uten te??? Hemskt skulle jag tro!

Ha det gott och va rädd om dig!
Lev livet och Njut!
Kram

Trött och nöjd

Även idag har det varit fullt upp! Här är det ingen som ligger på latsidan precis!
Vaknade till en klarblå himmel idag, så himmla härligt. Med en gång så gick tankarna tillbaka till sommaren, för hade det varit det nu så hade det blivit en dag på stranden :)


NU är det ju inte sommar längre....

Idag stod uthuset överst på listan! Rensa och få bort den värsta bråten.... Så nu kan man gå in ch röra sig där! Wow liksom, det gick inte i morses när vi började. Hade pappsen vid sidan hela tiden som "övervakade" att jag inte slängde något som "kunde vara bra att ha"!! Han har lite svårt att skiljas från alla prylar.... Så 2 rundor till tippen med en full lastad bil!
Nu känner jag mig så nöjd :)

SEn var det dag att räfsa/plocka upp alla nerfallna äpplen så det går att klippa gräset, som är morgondagens
uppgift! Det blev 5 skottkärre last fulla med äpplen som skulle upp på komposten. Så jag har fått min dos av styrketräning idag!


Som synes så är det inte bara ett äppelträd....utan en hel massa!

Ikväl blir det inga problem med att somna ( det har det iofs inte varit tidigare heller!) Men först ska jag sätta mig en stund och vara lite social med mammsen och ta en stor kopp te! Så kanske jag klarar att vara vaken en stunde till?

Ha det bäst o va rädd om dig!
Lev Här och NU!
Kram

Blåsigt värre

När jag och lilla syster vaknade (ok, vi hade ställt klockan!) så hade vi tänkt börja dagen med en rask promenad... men det blåste så förfärligt att vi var rädda att blåsa bort när vi kom ner på myren, eftersom där är bara öppna fältrunt omkring! Så det fick vara idag :(


Som ni ser är det mest öppna fält runt omkring!

Men vi har inte legat på lat sidan för det. Vi har fortsatt att rensa och rensa...2 eller 3 plastsäckar med gamla kläder som inte används, är för små eller almänt omodärna ska på tippen i morgon. Vi känner oss så nöjda med allt städande och rensande :)

Tyvärr så har lillasyster åkt hem idag, kunde inte ta mer ledigt, men jag stanar några dagar till och fortsätter. Imorgon blir det trädgårds tjänst. Räffsa bort en massa nerfallna äpplen, klippa gräset en sista gång för året och lite annat småt o gott!


Bla så ska denna trädgungan plockas ner, så den kan hängas upp igen nästa sommar!

Snart kommer även Kärleken hit <3 Det ska bli så mysigt att träffa honom igen, det va ju mååånga dagar sen vi sågs! Saknar honom....



Nu ska jag sätta mig framför öppna spisen med en kopp te och bara njuta, tycker det är så härligt med allt sprakande och skenet från elden... specielt som man hör hur vinden blåser utanför!



Ha en fortsatt bra dag!
Njut av livet!
Kram

Städ söndag

Upptäckte att det va ett tag sedan jag skrev ett inlägg...men det har sin förklarnig. Har haft sånedrans mycket att göra på bla jobbet och även kvällstid, så när jag väl har varit hemma så har jag fått prioritera annat!

I frdags så åkta i alla fall jag och min lilla lillasyster till mor och far på Gotland! Härligt att få komma hit igen :)
Vi är här för att bla hjälpa till att fixa lite höst fint! Både ute och inne. Så idag har vi städat av huset med allt vad det innebär och i morgon ska vi fortsätta ute! Bort med sommarblommorna (det som finns kvar) och dit med lite fina höst blommor i stället.
Vi har även räkat med att hinna in till stan en runda.... behöver ju köpa te!

Nu är vi lagom trötta och slitna och ska göra oss varsin kopp te och sätta oss framför brasan och bara njuta!



Ha det undebart!
Njut av Livet.
Kram

Trött onsdag

Idag var det en sån där dag som jag egentligen inte vaknade på hela dagen!! Var så nedrans trött när klockan ringde i morses, tackar för att man har flextid :) så jag var inte på jobbet förrens 08.15!! Mycket senare än normalt!
Sen har det varit möte möte och möte...hela förmiddagen gick åt till detta! Sen jobbar jag ju bara till kl 12.00 på onsdagar, så.. så mycket jobb blev det ju inte idag! Hmmm....

Sen när jag jobbat färdigt var det bara att bege sig till det andra jobbet, som jag håller på att lära upp mig på, nya system, men annars ganska likt. Fortfarande lika trött! Trots att solen lyst hela dagen...

När jag väl kom hem tyckte jag att Panna och jag kunde sticka ner på fiket. Jag orkade helt enkelt inte ta tag i alla "måsten" här hemma.... det finns kvar tills en annan dag!

En fika är aldrig fel.... kan känna mig som en riktig fikanörd i mellan åt! :)

Sen vill jag bara säga att jag har världens bästa Kärlek! När han kom i kväll hade han en bukett med röda rosor med till mig! Sen när vi hade ätit i kväll så undrar han.... om jag vill ha hjälp med att dammsuga! Är inte det kärlek så säg? En av mina måsten som jag struntade i i eftermiddags! Och nu blev det ändå gjort!
TACK! Snälla älsklingen! Puss på dig! <3

Min goa Kärlek! <3

NU är det bäst att jag knyter mig, så jag orkar med morgondagen.... som kommer att bestå av bla 2st möten... en lunch med Boddan, ska bli jättetrevligt! Sen ett Alpnaeringsparty på kvällen.....
Tur att det snart är fredag och helg!
Natti och suss så gott!
Njut av Livet!
Kram





Russtad för regn

När jag kom hem från jobbet idag var jag helt slut i hjärnan (mer än vanligt! haha..) Så först blev det lite mat eftersom Pannan var vrålhungrig efter en lång dag i skolan. Sen tänkte jag att en promenad skulle inte sitt fel, typ vädra sig själv och hjärnan lite. Men när jag ska ge mig ut så fullkomligt vräker det ner regn.... Men, jag hade bestämt mig så på med regnjacka, stövlar och vantar! sen ger jag mig ut...så himla skönt! Och ännu skönare när man kommer hem!

När jag kom hem så ringde min bästa sommar syrra A-C, så det blev ett långt samtal med henne. Till helgen får jag träffa henne igen <3 ska bli sååå kul!

Bästa sommar syrran A-C!

Nu har snart Pannan städat färdigt sitt rum, ÄNTLIGEN! undrar hur länge det är städat denna gången? Hoppas på ett par dagar ialla falla!

Visst behövdes det städas..... *suck*

Nu ska Panna och jag ta oss en kvällsfika, Pannan har beställt kanelbullar och varm mjölk,
själv tar jag en kopp te!


Ha det gott o va rädd om dig!
Lev Livet Här och NU!
Kram



Regnigt folkrace

I lördags var jag ju på Folkrace, vilket jag tycker är båda kul och spännande! Men just denna dag var kanske inte så kul? Regnet fullkomligt öste ner! Inte rakt upp i från utan från sidan....
Det hjälpte inte att jag hade både regnjacka, gummistövlar och ett paraply! Så sfter några timmar i regnet och blåsten så var jag stelfrusen och åkte hem!
En varm härlig dusch (så jag tinade upp) och en stor kopp te hjälpte, så jag kunde röra på både tår och fingrar igen!




Både Emil och Erik var med och körde!

Men för vissa gick det inte riktigt som man tänkt sig.....


Ha det bra o va rädd om dig!
Kram

Söndags pyssel

Vad passar bättre en söndag, när man inte har så mycket annat för sig, än att gå o pyssla o dona här hemma!?
Har "bytt" färg i köket. Grund färgerna är ju svart, vitt o grått, men sen är det alltid kul att ha en annan färg på tex. dukar, ljus och annat.
Just nu blev det rostorange? kan man säga så?? Men jag är jättesugen på att köpa lite lila saker? Jag som igentligen inte tycker om den färgen, men tycker att den passar så bra på hösten, man blir så inspirerad av alla fina bilder i tidningarna...


Ingen höst utan en massa tända ljus!


Det fina silverfatet som jag fyndade på loppis tidigare i sommras kommer bra till användning nu!

Ha det fortsatt bra idag!
Lev Livet och Njut!
Kram

Folkrace

Är på språng och ska strax sticka i väg för att tillbringa dagen eller ett tag i alla fall på folkrace banan. Jag ska heja på Erik o Emil som ska köra idag :)
Tycker det är kul att titta på när dom kör, man riktigt känner hur hornen växer ut.... Hmm, undrar hur det hade varit om jag själv skulle köra? Vågar knappt tänka på det! haha... Hade inte släppt förbi någon! så det så...
Hade ju hoppats på lite bättre väder...men än så länge så regnar det ju inte! alltid nått!



Sen får vi se vad resten av dagen bjuder på? En god middag och mys i kväll hade inte varit helt fel! Får ta hand om mina nära o kära och se vad dom vill ha till middag?

Ha en skön lördag o va rädd om dig!
Njut av Livet!
Kram

Fredagskväll

Har varit ute och gått en runda i höst blåsten, härligt! Klarade mig precis från regnskuren som kom ca 2min efter att jag kommit hem :) ibland ska man ha tur.

Nu ska jag fixa mig en pasta med suchini, lax och grädde och till det tar jag ett glas rött! Det är så härligt med fredagskvällar, äta lite gott bara ta det lugnt och sen krypa upp i soffan.... förhoppningsvis somnar man inte med en gång!? Kan tänka att det blir att titta lite på Idol? Vet inte vad det finns annars att titta på??


Ikväll blir det rött! Nu dröjer det tills man kan sitta vid strankanten o ta ett glas....

Imorgon blir det som sagt Folkrace, packar ner regnkläder och en te termos så klarar jag mig ett bra tag!

Ha en skön kväll!
Njut av Livet, det går inte i repris!
Kram

Härliga Höst!

Ja, jag vet! Det är inte alla som gillar hösten...men det gör jag! Även om jag också älskar sommaren med sol, bad och värme, så är det något visst med hösten? Man får lov att sitta inne på kvällarna och mysa med en massa tända ljus. Önskar att jag hade haft en öppen spis för då hade även den varit tänd.

När man kommer in från en runda ute så är man så där härligt kall och rosig om kinderna, speciellt om det har blåst ute! och man byter om och sätter på sig "mysen" och kryper upp i soffan med en varm härlig kopp te....åhhh, va jag tycker det är härligt. Sen gör det ju absolut inget om man läser en bra bok.



Sen är det ju så fina färger på alla löven, jag kan bara stå och titta på träden och löven och bara njuta...


... Eller när man ser ångan som stiger från vattnet tidigt en morgon.


Ha en fortsatt underbar kväll, nu ska jag sätta mig i soffan, tända ljusen och ta mig en kopp te och bara njuta!

Njut av Livet, Lev här och NU!
Kram

Mycket nu!

Tur att man har haft semester nyligen, så att man är lite uppvilad! För NU är det mycket... *pust*

I måndags åkte jag upp till Stockholm, för jag skulle gå på kurs i går,tisdag. Resan upp tog lite längre tid än beräknat eftersom dom fick dirigera om trafiken, men det gick bra. Väl upp så mötte jag upp SaraFia (hade "lurat" henne att komma till Sthlm, så jag kunde få träffa henne lite) så det blev lite fönster shopping, eftersom pengarna för shopping är slut! :( Och naturligtvis hittar man en massa som man vill ha!!!
På kvällen kom Mattias oxå in till stan och var och käkade pizza på Capri. Mumms vilka goda pizzor dom har! 

SaraFia, alltid lika fin i håret!

Hela tisdagen var det hel konsentration som gällde, sitta från 9-17 och bara lyssna och mata in en massa info. Hoppas ialla falla att lite har fastnat? Tåget hem var även denna dag försenat.... så för min del blev det taxi hem från Alvesta! Men dom andra som åkte med skulle ända till Kalmar, så det kunde ju ha varit värre!

Ikväll är det dax för föräldrarmöte i Pannans klass. Så nu går även denna kväll bort.
Åhh.. va jag längtar till helgen, och inte ha en massa måsten, förutom att det är Folkrace på lördag som jag ska titta på! Annars har jag inget annat planerat! Så himla skönt!

Både Emil o Erik ska köra på lördag, så då gäller det att Heja på!

Nu är det dax för mig att "rusa" vidare, föräldrar mötet väntar!
Sen blir det skönt att få komma hem och förhoppningsvis hinna krypa upp i soffhörnet en stund med en kopp te innan det är dax för John Blund att göra entré!

Ha det gott o va rädd om dig!
Lev Här och NU!
Kram

Söndag kväll

Hela söndagen har gått och jag har inte gjort många knop idag..... Har kännt mig hängig på grund av min förkylning och inte för att det va "Garagefest" i går hos Micke & Kicki.

Som vanligt var det trevligt och mysig i garaget, god mat o bra stämning. Hade först bara tänkt att va där en lite stund eftersom jag även igår inte kände mig så pigg.....men rätt som det va så var klockan nästan halv 3!! Oups! vart tog den kvällen vägen? haha... men så är det ju när man har kul! :)

Som sagt, har bara tagit det lungt, läst i min bok och slumrat till i mellan åt.
Ikväll har Kärleken, Emil och Max  varit här och ätit. Ikväll blev det grillat, kanske sista grillningen för den här säsongen?

Imorgon åker jag till Kungliga huvudstaden för att gå på kurs på tisdag. Ska passa på att träffa SaraFia och Mattias på kvällen, sen sover jag hos dom.

Nu är det strax dax att hoppa i bingen så jag, förhoppningsvis? är piggar i morgon!

Ha en skön måndag, första dagen på en orörd vecka....
Njut av Livet, Lev här och NU!"
Kram

Tunisien

Har börjat att acklimatisera mig lite till verkligheten här hemma. Det mest frustrerande är att jag blivit vrål förkyld på kuppen... inte alls roligt! En näsa som bara rinner och rinner och nysningar hej vilt hela tiden! :(

Här kommer i alla fall lite mysig bilder från våran underbara vecka!

Här tillbringade vi våra dagar i solen!

Morgonpromenad vid strandkanten, eller....

... en simtur i bassängen! Lika härligt både och

Lunchdax vid strand baren

Eller svalkande dopp i havet!

Ett glas rosé är aldrig fel!

En kväll passade vi på att åka tuk tuk..... hmmm! Inga säkerhets skrifter här inte!

Sammanfattningsvis.... En helt underbar vecka!!! som har gått alldeles för fort!

Ha det gott o va rädd om dej!
Njut av Livet Här och NU!
Kram

Back in real life!

Så var man hemma igen efter en helt underbar resa! Massor av god mat (vågar inte ställa mig på vågen!) och dricka och naturligt vis massor av SOL och BAD!!
Vi har bara tagit det lugnt, varit ute och gått promenader eller tagit en simtur på morgonen, för sen blev det för varmt för att orkar röra sig något nämnvärt! Dagarna har gått åt till att ligga vid strandkanten och bara ha det gott! (Du gissade rätt SaraFia, hihi!) Fast någon kamel har vi varken sett eller ridit på.

Här om dagen var det riktigt varmt...ca 50grader i solen och 40 i skuggan, nästan så att jag tyckte att det va för varmt, fast bara nästan! Så den dagen tillbringades mes i vattnet!

Sen har vi varit uppe och flugit falmskärm efter en båt! Kanonhärftigt, ca 100m upp i luften satt man och dinglade med benen och hade en helt otrolig utsikt! Va faktiskt inte ett dugg nervös eller att jag tyckte att de va läskigt!

Lovar att jag ska lägga in bilder från veckan, förhoppningsvis blir det redan i kväll.... för i morgon är det jobb igen som gäller! Det är verkligen tvära kast! haha...

Ha det gott och NJUT!
Kram

Undra vad mamma/Petra pysslar med?

Har inte hört nått mer från mamma (Petra), antar att hon har fullt upp med andra saker som man gör i Tunisien. Kanske rida på en kamel eller sitta precis vid strandkanten och dricka en jättestor paraplydrink? Who knows liksom?




Och hon har garanterat bättrat på sin bränna sen i somras också ;)

/ SaraFia!

Nu är hon framme

Mamma sa att jag skulle blogga lite. Jag kan redan nu meddela att mamma har kommit fram till sitt hotell och hon det är fint och allt har gått bra! Så det är bara det jag ville meddela nu. Om ni liksom skulle vara lite nyfika.

// Pannan

Jobbe? Naj, semesta!

Åhh va skönt!! 1v semester med sol,bad och "bara vara". Har packat ner massa böcker så jag har att läsa hela veckan :) Ser framemot att gå långa morgon promenader i vatten brynet ( åh..va det lät....?) Innan det är dax att lägga sig i sol stolen......



Har hunnit att gå en runda nu på morgonen, skönt eftersom man kommer att sitta still ett tag.
Sen blev det frukost med Pannan som hade sovmorgon idag!

Tycker det är så härligt och mysigt när det ångar från vattnet så här på hösten!

Måste ju Gratta min Carina kompis som fyller år idag.... tror de va 25??? eller...haha!


Grattis vännen!! Passa på att njuta extra av din dag! Kanske kan du "suga" i dig ett glas vin i kväll??

Hoppas att Panna och SaraFia kanske kan gäst blogga lite under veckan?

Ha det gott!
Njut av Livet, Lev här och NU!
Kram

RSS 2.0